onsdag 1 april 2009

Köttfärssoppa med vitkål och vita bönor...


Kvällen soppa med smak av chili...

KÖTTFÄRSSOPPA MED VITKÅL OCH VITA BÖNOR
2 port

2 msk olivolja
1 gul lök, finhackad
300 g mager köttfärs
1 l vatten
2 morötter, skivade
250 g vitkål, strimlad
3 msk köttfond
2 msk tomatpuré
1 lagerblad
1 tsk chilipeppar, malen
1 vitlöksklyfta, pressad
1 krm vitpeppar
1 krm svartpeppar
1 burk små vita bönor (400 g), sköljda

Värm upp oljan i en stor kastrull. Tillsätt löken och köttfärsen och bryn färsen. Häll på vatten och övriga ingredienser förutom bönorna och låt puttra i cirka 30 minuter. Rör ner bönorna och låt dem bli varma.

Smaklig måltid!!

1 kommentar:

Hampus sa...

om jag får bestämma så ska vi äta detta varje dag:) så gott...