tisdag 7 april 2009

Det blev middag till slut...


Dagens improviserade kasslerrisotto utan ärtor och majs...

Att jag är trött idag som alla andra dagar är ju ingen nyhet, men att först säga till sambon att vi ska äta ris och kassler till middag och sen bläddra i en kokbok efter ett recept och helt enkelt läsa fel recept, skriva ner det som ska handlas i det receptet och kolla så at vi har lax hemma i frysen som det står i receptet att vi ska ha och så åka och handla blir inte bra... Lax?? vi skulle ju äta kassler... Kopplade inte och väl i affären så plockar vi till oss det som det står på inköpslistan och sambon ser lite frågande ut när jag köper fiskbuljong när vi ska äta kassler, men som han sa när vi kom hem att han trodde väl att det skulle vara det eftersom jag precis läst receptet...Är på tok för trött nu, men det blev middag till slut efter lite improvisation och det blev dessutom riktigt gott, här kommer receptet så som det står i boken...

KASSLERRISOTTO
2 port

2 msk olivolja
2 dl parboiled fullkornsris (vi tog vanligt ris som kokades)
3 dl vatten
1 msk grönssaksfond
1 msk tomatpuré
200 g grönsaksblandning med ärtor, majs och broccoli (fryst)
240 g kassler, tärnad (går även bra med sojakorv)
tabasco

Värm upp oljan i en kastrull ch fräs riset på medelvärme en kort stund. Tillsätt vattnet, fonden och tomatpurén och låt sjuda under lock i cirka 10 minuter, tills allt vatten har absorberats. Tillsätt grönsakerna och korven och låt sjuda i 3-4 minuter till, tills allt är varmt. Smaka av med tabasco.

Smaklig måltid!!

Inga kommentarer: