lördag 4 april 2009

Fransk Kycklinggryta...


Gårdagens fredagsmiddag som jag varmt rekommenderar...
FRANSK KYCKLINGGRYTA
4 port
3 msk olivolja
8 bitar av kyckling t ex 4 ben och 4 lår (ca 1 000 g vi tog 4 fileéer)
12 st schalottenlökar, skalade
300 g (skogs) champinjoner
3 vitlöksklyftor, pressade
5 dl vatten
2 dl rött alt vitt vin
2 msk kycklingfond
1 msk tomatpuré
2-3 tsk, maizena
2 tsk franska örter (kryddbladning)
svartpeppar, nymalen
mineralsalt efter smak
8 potatisar
Värm upp oljan i en stor gryta/kastrull. Bryn kycklingbitarna i oljan i några minuter. Ta upp bitarna och ställ åt sidan. Lägg lökarna, champinjonerna och vitlöken i grytan och fräs i några minuter på medelvärme. Häll på vattnet, vinet, fonden, tomatpurén och kycklingbitarna. Koka upp och låt grytan sjuda under lock på medelvärme i cirka 30 minuter. Red grytan med maizena, utrörd i lite kallt vatten. Rör om tills grytan börjar tjockna, Smaka av med örter, svart peppar och mineralsalt. Servera med kokt potatis.
Smaklig måltid!!

Inga kommentarer: