torsdag 16 april 2009
Gräddtårta med jordgubbar...
Dagens jordgubbstårta...
Det här receptet på sockerkaka till tårta kommer från min mormor från början. Sockerkakan som inte innehåller något matfett blir jättebra till tårta då den blir fluffig och inte alls mäktig som "vanlig" sockerkakan kan bli ibland. Jag brukar ha mosade jordgubbar och vaniljkräm emellan, men vad man har som fyllnad och väljer att garnera med är ju en smaksak!
SOCKERKAKA TILL TÅRTA
4 ägg
3 dl socker
3 dl mjöl
3 tsk bakpulver
1,2 dl kallt vatten
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker poröst. Blanda i mjöl och bakpulver och sist det kalla vattnet. Häll smeten i en smord form och grädda på nedersta falsen i ugnen i ca 50 minuter.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar