fredag 20 mars 2009

Vårdagjämning...


Kyckling med soltorkade tomater och tomatsalsa...

Idag är det som bekant vårdagjämning, och passande nog har våren anlänt i alldeles lagom tid i år. Idag var det dock inte lika soligt och varmt som igår, men termometern håller sig i alla fall över nollan och det gillar vi!Det är fredagkväll och vi har precis ätit kyckling som vi tillagat i ugnen, i kycklingen la vi soltorkade tomater och färsk persilja som vi skurit i mindre bitar och blandat med chiliolivolja. Ovan på ströddes vitlökspeppar, torkade vitlöksbitar blandat med peppar. Till detta åt vi tomatsalsa gjord på körsbärstomater som vi lät ligga med kycklingen i ugnen så att de fick ta smak av sin egen saft och spadet från kycklingen och chiliolivoljan. Blev riktigt gott tillsammans med lite potatis och en god grönsallad. Till detta drack vi ett ekologiskt vin som smakade jättegott.
Sambons detox är nu slut och han ska gå över till att äta GI-mat i fyra veckor, det är inte längre lika strikt vad man får och inte får äta, han är lycklig som ett barn över att kunna få äta kött igen och dessutom ta ett glas rödvin på fredagkväll.
Nu är det dags för Let´s Dance och det ska bli spännande att se vem som åker ut i kväll och inte går till finalen nästa vecka, har en känsla av att Morgan ligger lite risigt till, men vi får se, han är ju grymt dukig på att dansa!!

Inga kommentarer: