fredag 6 mars 2009

Rödbetssallad med grillad Halloumi...


Dagens middag hemma hos oss...
Sambon är hemma från Stockholm och kvällen tillbringas i soffan framför Let´s Dance, till middag gjorde vi iordningen mungbönor som vi inte testat innan, det var ju någon som glömde handla tidigare i veckan, men nu är det införskaffat och tillagat med ett smakligt resultat...
RÖDBETSSALLAD MED GRILLAD HALLOUMI
2 portioner
2 dl torkade mungbönor
2 rödbetor
2 gulbetor (vi tog morötter)
2 msk olivolja
2 tsk dijonsenap
1 msk färskpressad äppeljuice
1 msk hackad färsk bladpersilja
1 paket hallouiost (250g)
lite olivolja
ett par färska basilikakvistar
Blötlägg bönorna på morgonen och låt ligga hela dagen - minst 6 timmar. Koka röd- och gulbetorna i ca 20 minuter. Koka bönorna enligt anvisningarna på paketet. Häll av kokvattnet och lägg dem i en skål. Tillsätt olja, senap, äppeljucie och persilja och rör om.
Lägg upp bönorna på två tallrikar. Skala och skär röd och gulbetorna i mindre bitar och fördela över bönorna.
Skiva halloumiosten i skivor och stek i olivolja några minuter per sida. Fördela osten över salladen och toppa med basilikakvistar.
Smaklig måltid!

Inga kommentarer: