måndag 2 mars 2009

Grillad sparris med tomatsalsa...


Lägg till en god grönsallad och du har en smaklig målid!

GRILLAD SPARRIS MED TOMATSALSA
2 Port

4 Tomater
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1 msk hackad färsk bladpersilja eller basilika
2 knippen färsk grön sparris (ca 300g)
olivolja
citronsaft
svartpeppar

Gör först tomatsalsan: Hacka tomater fint och lägg i en skål. Skala och hacka lök och vitlök fint och blanda med tomaterna. Tillsätt olja, citronsaft och persilja och rör om. Hetta upp en grillpanna och häll på lite olivolja. Fräs sparissen på bägge sidorna och pressa över lite citronsaft och strö över lite svartpeppar. Vi la sparrisen på plåt i ugnen i ca 10 minuter på ca 200 grader efteråt och det blev jättegott.
Fördela sparrisen på två tallrikar och toppa med tomatsalsa och en persiljekvist

Inga kommentarer: