onsdag 25 mars 2009

Asiatisk Quinoapanna...


Gillar du mat med lite sting i är detta något för dig...

ASIATISK QUINOAPANNA
2 port

2 dl quinoa
4 dl vatten
1 msk Thai kycklingfond
1/2 tsk gurkmeja
300 g kyckling
2 msk olivolja
100 g sockerärtor, halverade
100 g broccolibuketter
1 röd paprika, tärnad
50 g cashewnötter, rostade (utan salt)
1 msk fisksås
1/2 msk sesamolja
2 tsk sambal oelek

Skölj quinoan under hett vatten. Koka upp vattnet med fonden och gurkmejan. Tillsätt quinoan och koka på svag värme i 15 minuter tills allt vatten har absoberats.
Skär bort det synliga fettet från kycklingen och tärna den. Värm upp häften av olivoljan i en wokpanna eller en stor teflonstekpanna och stek kycklingtärningarna i några minuter tills de är genomstekta. Häll i sockerärtorna,broccolin och paprikan, sänk värmen något och fräs en kort stund till. Tillsätt quinoan, resten av olivoljan, nötterna, fisksåsen, sesamoljan och sambal oeleken och låt allt bli varmt.

Vi hade även i blomkål i vår panna och det rekommenderas, fiskoljan och sesamoljan hittar du bland thaimaten i din mataffär.

Smaklig måltid!

Inga kommentarer: