fredag 27 mars 2009

Teriyakilax med grönsakswok...


Kvällens goda lax med teriyakisås som serverades med fullkornsris...

TERIYAKILAX MED GRÖNSAKSWOK
2 port

300 g laxfilé, skinn och benfri
2 msk teriyakisås
2 msk sesamfrön (alt. furikake)
2 dl fullkornsris
1 röd paprika, strimlad
1/2 (gul) zucchini, strimlad (vi tog squash)
100 g broccoli i små buketter
2 msk rapsolja
1/2 msk rödvinsvinäger

Stryk på teriyakisåsen och strö sesamfrön/furikake på varje sida på laxfiléerna. Lägg dem sedan i en ugnsfast form och stek i mitten av ugnen på 200 graders värme i cirka 15 minuter.
Koka riset under tiden.
Strimla paprikan och zucchinin i crika 5 centimeter långa strimlor. Dela broccolin i små buketter. Hetta upp oljan i en wokpanna eller teflonpanna och fräs grönsakerna under omrörning i några minuter, tills de har mjuknat något, men fortfarande har tuggmotstånd kvar. Blanda i vinägern.
Servera grönsakswoken varm till laxen och riset.

TIPS! Vi tog lite extra rödvinsvinäger i grönsakerna och även lite vitlök...

Smaklig måltid!!

Inga kommentarer: