fredag 13 mars 2009

Chèvregratäng med spenat...


Den goda fredagsmiddagen...

Arbetsveckan är tillända efter att dagen har tillbringats i Trollhättan på lönekurs och helgen är nu mer än välkommen. Let´s Dance pågår för fullt och maten som blev en god Chèvregratäng är intagen. Återigen så är jag så postitivt överraskad över hur god detox-maten är...

Kommer bli en tidig kväll idag då vi har en del att göra imorgon bl a så ska det sättas upp lister och dörrhandtag. Nej, vi har inte renoverat, eller jo för drygt ett år sedan och sen har vi gjort som så många andra med dessa eländiga golvlister som på något konstigt sätt tycks vara väldigt svåra att sätta upp, det är ju inget stort projekt, när man väl sätter igång så går det ju rätt så fort men det ska göras, det är ingen ursäkt, men det dåliga samvetet dövas lite i och med att man vet att man inte är ensam om ha lite svårt att få upp dessa lister, men nu är det alltså dags!

Önskar er en trevlig helg och avslutar med receptet på vår fredagsmiddag!

CHÈVREGRATÄNG MED SPENAT
2 port

50 g fryst spenat
2 dl svarta linser (vi tog gröna)
1 msk olivolja
1 finhackad vitlöksklyfta
1 dl hackad purjolök
lite riven muskotnöt
2 tomater
125 g chèvreost
2 tsk honung eller agavesirap
30 g valnötter

DEKORATION
lite färsk bladpersilja

Sätt ugnen på 225 grader. Tina spenaten. Koka linserna i ca 25 minuter. Häll av vattnet. Hetta upp en stekpanna med olivolja i och bryn vitlöken och purjolök i någon minut. Tillsätt spenaten och lite riven muskot och stek i ett par minuter. Smörj en ugnsform med olja och lägg linserna i botten.
Fördela spenatblandningen över och lägg på skivade tomater. Toppa med chèvreosten. Häll över honungen och strö på hackade valnötter. Sätt in i ugnen i ca 20 minuter. Garnera gratängen med färsk bladpersilja.

SMAKLIG MÅLTID!!

Inga kommentarer: