måndag 22 december 2008

Intervju med Aftonbladet...

Pratade i morse med en journalist på Aftonbladet då de skulle skriva en artikel om konsekvenserna av de nya hårdare reglerna när det gäller sjukpenning vid årsskiftet. Det har då gått 180 dagar sedan de nya reglerna infördes. Resultatet blev så här. Tycker det är jättebra att det uppmärksammas och det var därför jag ställde upp på intervjun.

2 kommentarer:

Ingela Dahlgren sa...

Hittade din blogg och kände så väl igen mig! Själv fick jag för ca 5 år sedan diagnosen kroniskt trötthetssyndrom men har sedan ca 2år påbörjat min väg tillbaka mot tillfrisknande och jobbar nu 50%. Det har varit kämpigt men visst finns det hopp om att du kan bli bättre! Att oroa sig över ekonomin och strida med försäkringskassan och läkare (vilket jag tack och lov varit ganska förskonad från än så länge) förbättrar ju inte ens hälsotillstånd precis. Jag undrar om försäkringskassan någonsin kommer att förstå det?

Lycka till!

ellen sa...

Hej Bella! Jag sitter i samma situation som du efter en tvåårig sjukskrivning för posttraumatiskt stressyndrom. Har inte fått någon som helst hjälp till rehab under dessa år, bara tvingats sitta på arbetsförmedlingen fem timmar/dag och söka jobb trots att det är fastställt att jag inte är arbetsför (?) Efter nyår utförsäkras jag utan att ha gjort några framsteg alls, snarare är jag mer skadad idag, pga av FK:s behandling och terror, än när jag först blev sjukskriven. Jättebra att detta uppmärksammas och toppen att du ställde upp och berättade om din situation.