torsdag 13 januari 2011

Same same but diffrent...

För ett år sedan låg vi vid den här poolen i Thailand, det var närmare 30 grader i luften och temperaturen i både poolen och havet som ni ser bakom palmerna var så behaglig att jag var nästan lika mycket i vattnet som på land...


Temperaturen i vattnet här är närmare 35 grader och jag längtar till mina bassängträningspass uppe på sjukgymnastiken, men jag kan villigt erkänna att jag hellre lagt mig i en solstol, sippat på en fruktdrink och lapat Thailandssol än klivit upp ur vattnet och gått in i ett trångt omklädningsrum och efter duschen gå ut i det svenska vintervädret...

Efter ett par veckors uppehåll i samband med jul- och nyårshelgen då det var stängt på sjukgymnastiken så är bassängträningen nu igång igen. Trodde ingen såg mig när jag innan passet i tisdags "smög" in och fotade bassängen, men jodå... Ledaren som är den samma som höll i smärtskolan kom och kunde så klart inte låta bli att fråga varför jag tog kort på en tom bassäng, berättade att jag var lite bloggskadad och så skrattade vi gott innan hon frågade hur det gick för mig, blir glad att hon tar sig tid att fråga även att hon inte alls behöver göra det då bassängträningen är en gruppaktivitet. Uppskattade det jättemycket, tänk att det behövs så lite....

Blev så medveten om att jag inte vill bli gammal när jag skulle duscha efter passet, jag sänker medelåldern ganska bra på de pass jag är med då de flesta som är med har passerat pensionsåldern och när jag såg det äldre damerna byta om och hörde hur jobbigt de tyckte det var så kände jag inte panik, men en stark motvilja till att bli gammal. Måste säga att jag är imponerad av de tar sig iväg på sin bassängträning trots att det är betydligt mer omständigt och tidskrävande för en äldre person än för en annan. Sån vill jag bli när jag är gammal, men den där stelheten den hoppar jag gärna över!!

Nu åter till tv:n där andra halvlek på Sveriges första match i handbolls-VM börjar så jag önskar Er en trevlig kväll och på återseende imorgon!

Kramar Bella ♥

7 kommentarer:

Viktoria sa...

Gjorde ju mitt första besök i bassängen på Rosenhäll idag o kan säga att det 34 gradiga vattnet var underbart.

Kan tänka mig att det gör dig gott o få träna i det varma vatnet. Vet att mamma oxå tyckte det var skönt för kroppen.

Lycka till med vattenträningen i vår!

Mia sa...

Så härligt att höra att du för framsteg och bassängträningen är nyttig!!

Kramar till dig fina bella!

Ann-Louise sa...

Härligt att du längtar till bassängen och att du gillar träningen. Du får tänka på tanterna när det känns tufft och att du förebygger nu i ditt liv!

Men jag hade nog också hellre legat på en solstol i Thailand, har aldrig varit där och är nyfiken. Får åka när ungarna är utflugna och vi bara är två!

KRAM

alegni sa...

jag är glad över dina framsteg, bella!
själv tycker jag det är skönt att bli äldre, min teori är nämligen att ju äldre jag blir, desto mindre förväntningar har min omgivning på mig ;)
ha en trevlig och avkopplande helg!
kram
ingela

Helenas loggbok sa...

Vilken härlig kommentar här ovan! Har aldrig tänkt på att förväntningarna från omgivningen kanske sänks ju äldre man blir. Men jag vill heller inte bli gammal och få de krämpor som ofta följer med åldern. Det räcker med den enorma träningsverk jag har i min kropp just nu så jag knappt tar mig upp och ner för trapporna här hemma. Men det går ju som tur är över. Vill inte tänka på hur det skulle kännas att alltid ha det så här! Lider med dig och min mamma som har ont nästan jämt.
Hoppas du får en härlig fredag - bästa dagen!
Kram
Helena

Carolines hemligheter sa...

Förstår vad du menar, många äldre har ju enklare sym på livet än vad dagens livspusslande, stressade människor i vår ålder har...

Samtidigt kan man ju inte bortse från vilka begränsningar en gammal människas kropp sätter. Det gäller verkligen att göra så gott man kan, med de förutsättningar man har, för att redan nu påverka sin ålderdom.

Kanske inte minst på det mentala planet, att njuta av det lilla och prioritera rätt.

Jag klippte ut en serie från DN från några veckor sedan (Nemi), så himla bra var den! Sex tankar att ta med in i det nya året och detta var en av dem. Så här lyder bildtexten: "Ingen har någonsin legat på sin dödsbädd och tänkt: - Jag skulle ha gjort mer hushållsarbete medan barnen var små".

Ibalnd tänker jag faktiskt på det, när jag ligger där och drar mina sista andetag... Vad kommer jag att tänka på då? Vad skulle jag vilja idag att jag tänker på då?

KRAMAR

Anne-Lie sa...

Många tänkvärda ord!

Åh vad jag längtar efter att ligga i en solstol, känna solens strålar och dricka paraplydrinkar!

Lycka till med träningen!
Kram Anne-Lie