fredag 14 januari 2011

Gult är fult, eller...

Under 900-talet målades bedragares och kriminellas dörrar gula i Frankrike och färgen gult symboliserade avundsjuka, känns inte som att den gamla gulmålade trädörren på bilden tillhör någon brottsling, men charmig är den och lite nyfiken blir man ju på vad vilka som passerat ut och in genom den under åren...

Gul är färgen för solsken och uppfattas som uttryckande optimism, upplysning, glädje, lycka, intellekt, och energi och är en färg som ofta kopplas samman med mat om man ska tro Wikipedia...
Ska man tror kvällstidningarnas modebilagor så kommer gult att vara en av accentfärgerna i vårens mode. Vad tycker du om färgen gult? Är den ful eller något som kommer få flytta in i din garderob?

Arbetsveckan är slut och en medköpt sallad är uppäten till kvällsmat samtidigt som dansparen i Let´s Dance gör sitt bästa för att charma både juryn och tittarna. Har lite svårt för att bestämma mig för vem som är min favorit i år, men tyckte det var riktigt roligt att det gick så bra för Hannah Graaf i hennes quickstep tillsammans med Calle Sterner. Arbetsdagen har varit intensiv och efter jobbet så träffade jag min goa vän A för en trevlig fika på stan så ikväll är jag trött och det känns skönt att veta att väckarklockan inte kommer ringa imorgon och att två lediga dagar nu väntar. Har inga större planer för helgen förutom en del måsten under morgondagen så min förhoppning är att det ska bli ett par fina vinterdagar som inbjuder till utomhusaktiviter.

Önskar Er en alla en riktigt trevlig helg!

Kramar Bella ♥

3 kommentarer:

Anna Larsson sa...

Tack desamma Bella! Ang gult så passar den inte mig, men min dotter som är snart 4 är tokig i gult, så hon är väl kanske lite inne då :)!
Jag längtar oxå till Thailand...har aldrig varit där, men de sista dagarna så har jag varit ute och kollat efter resor, men det är ju så galet dyrt!
Hoppas du känner dig bättre och bättre!
Stor kram Anna

Mia sa...

Hoppas att du har en underbar helg Bella!!!

Min favorit...hmmm...vet faktiskt inte jag heller...

Kram ♥

milla - andante sa...

Hoppas du har en riktigt skön helg Bella!!
Gul är en underbar färg, men jag kan varken ha den i garderoben eller inredningen, förutom i små små detaljer. Konstigt egentligen. Gillar den gula dörren!!

KRAM