tisdag 24 februari 2009
Rostade rotfrukter med fetaost
Dagens middag som fick toppbetyg av oss!!
ROSTADE ROTFRUKTER MED FETAOST
2 port
2 rödbetor
2 morötter
1 palsternacka
1 squash
5-10 champinjoner
4 kvistar färsk rosmarin
lite örtsalt
svartpeppar
2 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
200 g fetaost
1/2 dl rostade solrosfrön
I orignalreceptet ska det vara 2 gulbetor, 1 liten majrova och pumpafrön som garnering, vi bytte ut det mot squash, champinjoner och rostade solrosfrön, då det var det som fanns hemma.
Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skär alla rotfrukter i lagom stora bitar. Fördela dem på en ugnsplåt. Hacka rosmarin fint (spara hälften till garnering) och strö över rotfrukterna tillsammans med örtsalt och svartpeppar. Häll olivolja och balsamvinäger över och blanda om ordentligt. Sätt in plåten i ugnen i ca 20 minuter.
Lägg upp rotfrukterna på två tallrikar och fördela fetaosten över. Strö på pumpafrön och garnera med rosmarin. Servera gärna med en grönsallad!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar