onsdag 25 februari 2009

Grillad paprikasallad...


Dagens middag med tillbehör...
Efter en kort promenad och handling har vi ikväll ätit Grillad paprikasallad till middag, då vi inte fick tag i varken kapris med stjälk eller saganaki-ost som vi skulle ha enligt receptet så fick det bli fetaost som tillbehör istället. Här är originalreceptet:
GRILLAD PAPRIKASALLAD MED KAPRIS OCH SVARTA OLIVER
2 portioner
4 paprikor i olika färger
1 msk olivolja
1/2 msk balsamvinäger
2 msk hackad färsk basilika
2 nävar ruccolasallad
8 stora kapris md stjälk
10 svarta oliver
100 g saganakiost
1/2 msk olivolja
25 g pinjenötter
Sätt ugnen på på grill, 250 grader. Dela paprikorna och lägg dem på en oljad ugnsplåt. Grilla i ugnen i ca 10 minuter eller tills paprikaskalet fått svarta fläckar. Ta ut plåten och dra av skinnet på paprikan.
Blanda olivolja, vinäger och hackad färsk basilika. Lägg i paprikan och marinera den i några minuter.
Fördela ruccolan på två tallriakr och lägg paprikan över. Toppa med kapris och oliver.
Skär osten i kuber. Hetta upp en stekpanna med olivolja. Bryn osten hastigt tillsammans med pinjenötterna. Fördela osten och nötterna över salladen.

Inga kommentarer: