onsdag 11 februari 2009

Blåbärs- och hallonmuffins...Det har nästan blivit lite som terapi att baka på kvällarna ibland, skönt att göra något praktiskt som ändå inte är så ansträngande. Idag blev det blåbärs- och hallonmuffins a la Leila Lindholm. Hade dåligt med muffinsformar hemma så resultatet blev att muffinsen kanske inte blev riktigt så höga som jag önskat, men de smakade desto bättre. Nästa gång ska jag se till att inte lägga bären i mitten av formen utan lite högre upp så att man ser dem lite bättre... Här kommer receptet!!

Klassiska Blåbärsmuffins.
- 8 stora eller 12 små

Ingredienser
100 g smör

2 st ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk 3%
1 st citron, skalet
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
200 g frysta blåbär

Gör så här
1.
Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.
3. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt. Varva smeten med blåbär i formarna, fyll dem till 2/3.
4. Grädda i cirka 20 minuter om du gör stora muffins, 12-15 minuter om du gör små.


Tips
Tips! Byt ut blåbären mot hallon, björnbär eller blanda bären! Perfekt på sommaren och hösten när man har trädgården som skafferi. Det är också fint att strö över lite mandelspån på muffinsen innan de gräddas.


När det står varmluftsugn i receptet, men du bakar med vanlig ugn, höj temperaturen i din ugn med runt 20- 25 grader så blir det bra.


Lycka till!!!

Inga kommentarer: