tisdag 24 februari 2009

Meny dag 2


Egengjord Detox-müsli...

DAG 2
FRUKOST: Färsk frukt med 1/2 dl detoxmüsli
LUNCH: Apelsinssallad med vattenkrasse
MIDDAG: Rostade rotfrukter med fetaost

Denna dag ska alltså börjas med färsk frukt och Detox-müsli till frukost. Müslin är väldigt enkel att göra, men den ska stå i 8-10 timmar i ugnen, så det tar sin lilla tid. Tycker annars inte att själva tillagningen av detox-maten är speciellt lång, men det går ju inte att komma ifrån att det tar en liten stund att skära upp alla grönsaker och all frukt.

DETOX-MÜSLI
1plåt

1 äpple
skalet av 1 apelsin
5 torkade dadlar
3 msk honung
1 tsk kanel
1 dl solrosfrön
1 dl mandel
1 dl paranötter
1 dl hasselnötter
1 dl pumpanötter
1 d solrosfrön
1/2 dl solrosfrön
1/2 dl linfrön
1/2 msk solrosolja

Sätt ugnen på 125 grader. Skär äpplet i bitar. Lägg äpple, rivet apelsinskal,dadlar, honung, kanel och solrosfrön i en matberedare och mixa i någon minut. Lägg massan i en skål.

Lägg mandlar, paranötter och hasselnötter i matberedaren och mixa hastigt i några sekunder. Det ska vara grova bitar. Blanda nöthacket, pumpafrön,solrosfrön och linfrön med massan.

Smörj en ugnsplåt med solrosoljan, bred ut blandningen och platta till. Sätt ini ugnen i 8-10 timmar. Ta ut plåten och bryt müslin i småbitar. Förvara i en burk med lock!

3 kommentarer:

Nina sa...

Hur mår mannen efter de första dagarna på dieten? Nyfiken =)

Bella sa...

Än så länge mår han okej, men börjar klaga på huvudvärk, vilket är helt normalt, men jag vet att det någon som drömmer om kött på nätterna... :)

Annette sa...

Min detoxmüsli på det receptet blev helt bränd, körde du 125 grader och 8-10 timmar?