måndag 23 februari 2009

Meny Dag 1


Dagens middag blev Pumpa med tomatsås...
DAG 1
FRUKOST: Fruktsallad med sojayoghurt och nötter
LUNCH: Grönsaksjucie
MIDDAG: Pumpaspagetti med tomatsås
Så här såg menyn ut för idag för sambon, frukosten fick godkänt, medans lunchen tydligen var helt vidrig... Middagen var en positiv överraskning för oss båda, vi tyckte det var riktigt gott, egentligen så skulle pumpan köras i en särskilld grönssakskvarn till spagetti-liknande "remsor", men vi tog rivjärnet och smaken blir ju den samma oavsett utseende på pumpabitarna. Man kan ju hyvla strimlor med potatisskalaren också, men det tänkte vi inte på när vi lagade maten. Det här kommer vi göra igen, tror det kan bli gott att komplettera med t ex kyckling eller kassler om man inte vill detoxa. Här är receptet:
PUMPASPAGETTI MED TOMATSÅS
2 port
5 tomater
3-4 soltorkade tomater
1-2 vitlökar
1/2 finhackad rödlök
1 msk olivolja
1 msk hackad, färsk basilika
örtsalt och svartpeppar
700 g matpumpa
2 msk rostade solrosfrön
GÖR FÖRST TOMATSÅSEN: Skär de färska tomaterna i mindre bitar. Finhacka soltorkad tomat, vitlök och rödlök. Hetta upp en kastrull med olivolja och lägg i vitlök och rödlök och bryn i någon minut. Lägg i tomaterna och låt koka ihop i 10 minuter. Tillsätt hackad, färsk basilika och smaka eventuellt av med lite örtsalt och svartpeppar.
Svarva eller hyvla pumpan till långa "spagettitrådar". Koka upp en kastrull med vatten och lägg i pumpaspagettin. Låt koka i 3 minuter. Häll av vattnet och fördela pumpan i två skålar. Häll upp i två skålar. Häll på tomatsåsen och rostade solrosfrön. Smaklig måltid!

Inga kommentarer: