onsdag 31 mars 2010

Det lilla som betyder så mycket...Påskhelgen närmar sig och för många av oss är det bara en arbetsdag kvar innan en skön långledighet väntar, men det är inte alla som med glädje ser fram emot en av årets största högtider, för dem som är ensamma blir ensamheten, tomheten och saknaden efter det som saknas i livet extra stor i samband med högtider då det hör till att träffa familj och vänner och mina tankar går till dem som inte kommer ha någon att äta påskmat med och som inte kommer ha någon att dela helgen med, gammal som ung. Man tänker ofta på att gamla blir ensamma på ålderns höst, men tänk så många unga ensamma männsikor det finns som lever ett liv i utanförskap av olika anledningar.

Pratade med en kvinna i veckan som berättade om sin dotter som är svårt sjuk och som också är väldigt ensam då hennes vänner svek henne när hon insjuknade. Som sjuk önskar man ofta att verkligheten sett lite annorlunda ut, men jag känner idag en mycket större tacksamhet över det jag faktiskt har än jag förmodligen gjort om jag inte varit sjuk och då inte behövt uppleva hur det som tidigare var en självklarhet i det vardagliga livet inte längre är det. Blir så illa berörd när jag tänker på den här kvinnans dotter, på det liv hon tvingas leva och min tacksamhet över det jag har blir direkt påtaglig, och jag önskar när jag hör hur andra far illa att jag kunde göra mer än jag har möjlighet och ork till för att hjälpa till på ett eller annat sätt...

Hjälpte en gammal dam att öppna dörren till frisören idag när jag var på väg till bilen efter jobbet, och så tacksam hon blev, så många tack jag fick för den lilla hjälpen... Inte behöver man göra mycket för att hjälpa en annan männsika och en skön känsla infinner sig och man känner sig nöjd med att på ett väldigt enkelt sätt ha kunnat hjälpa en medmännsika...

Ta hand om Er och Tack för att ni tar Er tid att skriva några rader när ni kikar in här, gör mig alltid lika glad ♥

8 kommentarer:

Johi - drömmar om vanilj sa...

Du har så rätt. Jag tänkte på det idag... det är inte alla våra elever som tycker det är kul med påsklov... Kram kram

Maria sa...

Hej,

Visst är det så och det gör verkligen ont i hjärtat! Jag brukar säga "hej" och le till folk jag möter när jag är ute och går. Många blir så förvånade och spricker upp i leenden de med, härligt tycker jag och så enkelt :)

Jo, klänningen är en dröm! Väldigt användbar också :)

Önskar dig en fin påskhelg vännen! Stor kram!

Linruz sa...

Kloka ord kära du.
Visst är alla högtider roliga men samtidigt sååå svåra för många andra.
Vi männsikor måste börja se varann och vara mer medmänskliga.
Ett leende eller en liten hjälpande hand när det beövs som mest.
Tack söta du för dina alltid så kloka ord.
Ha en underbar skärtorsdag.
Kram kram Lina

Att ha det gott sa...

Jag håller med i vrtenda ord
KRAM

jessi sa...

Ja sanningen om ens vänner kommer fram när man blir sjuk, inte blir det många kvar. Men är tacksam att några fanns där. Hemskt att bli ensam. Ja alla högtider är jobbiga för de ensamma. Måste vara så ensamt o ledsamt. Jag ska bli ännu öppnare o se höra om jag kan finnas där för andra som behöver en vän eller bara ett leende!

Jag mår toppenbra igen och det gör mig tacksam o glad! (har fått beviljat löneväxling, mer semesterdagar helt enkelt, perfekt lösning!)

KRAM

Annas inspiration sa...

Bra att du påminner om att vara en god medmännsika. Det finns små saker att göra som betyder så mycket :-)

GLAD PÅSK BELLA!

Kramar Anna

Ann-Louise sa...

Ja det är många ensamma runt om i vårt land och det känns nog extra en sån här familjehelg.
Jag tyckte det var tråkigt när maken nu under påsken är i Halmstad på fotbollsläger och jag är kvar här...men jag har ändå barnen, bjuden på påskmiddag hos släkten på lördag och är frisk att hitta på egna saker. Så inte är det synd om mig egentligen =0).

Hoppas du får en fin påsk!!

Stora Påskkramar!

Emma sa...

De gör mig så gott att kika in hos dig! Du skriver öppet från ditt hjärta om hur du mår & låter oss ta del av de. Inte många som skriver som du gör!

De lilla kan ibland bli de STORA! Underbart att kunna ge någon de lilla!

Glad Påsk & Kramar