lördag 20 mars 2010

I did it for love...
När jag satt och tittade på Melodifestivalen förra helgen blev jag så känslomässigt påverkad av Jessicas Anderssons låt att det föll tårar på mina kinder, texten berörde mig otroligt mycket och att det var Jessica som sjöng gjorde att mina tankar förflyttades tillbaka till natten till nyårafton då jag åkte in med sambon till akuten mitt i natten och minnena på vårt nyårsfirande på hjärtintensiven gjorde sig påminda.När vi väl kommit till hjärtintensiven efter ambulansfärd och flera timmar på akuten så sov sambon mest så jag ägnade tiden åt att läsa Jessica Anderssons bok När kalla nätter plågar mig med minnen av hur det var, kanske inte den bästa boken att läsa vid ett sådant tillfälle då den verkligen berörde mig. Inte kunde man ana vilket lidande Jessica tvingats gå igenom under sin uppväxt i ett missbrukarhem och olika fosterfamiljer vilket självklart satt djupa spår för resten av livet. Verkligheten är ju som bekant inte alltid vad den ser ut att vara och jag förstår att det inte var någon självklarhet för henne att skriva boken och lämna ut både sig själv och sin familj, men boken är skriven på ett väldigt bra sätt som gör att man inte kan sluta läsa. Har ni inte läst boken så ska ni absolut göra det, lovar att ni kommer känna tacksamhet över det ni har och förhoppningsvis inte behövt uppleva i Er barndom och det kan också bli en liten tankeställare om att de där personerna som ser ut att ha det bra kanske egentligen lever i en verklighet man inte kan ana när man står vid sidan om. Tål att tänkas på ibland då man lät vill tro att alla andra har det så bra...

Ta hand om Er och sänd en tanke till dem som har en speciell plats i era hjärtan!!

6 kommentarer:

Cissi sa...

Läste ut samma bok för någon vecka sedan. Har fått en helt annan bild av Jessica pga boken. Visste inte att hon kom från sådana taskiga förhållanden... Det är verkligen kul att nån som hon har lyckats att gå vidare och fått en lysande karriär.

Många kramar

Huset vid ån sa...

Hej Bella! Det hade jag ingen aning om att Jessica haft det så besvärligt, kul att det gått så bra för henne. Jag har haft lite ont om tid med bloggandet, men imorse var jag inne o läste på din blogg lite mera. Och jag kan säga att mina tårar rann nerför mina kinder när jag läste om dina jobbiga dagar som du har när du mår som sämst.....Jag känner igen mig i mycket som du skriver om fast jag har ju valt att inte skriva om fibromyalgin på bloggen. Jag lever med mycket sjukdomar omkring mig eftersom min kära sambo är kronisk njursjuk och har blivit translplanterad för ett par år sen. Därför har jag valt att skriva om inredning o sånt som jag blir glad av, för att skingra tankarna på lite annat. Men jag tar väldigt gärna del av din blogg som både inspirerar mig och berör mig mycket! Hoppas att du får en mysig lördagkväll, här kollar vi just nu på körslaget! Många Kramar till dig från mig./ Therese

Ann-Louise sa...

Hej!
Jag har ännu inte läst boken men har den på min to read lista. Tror presic som du skriver att det är en bra och tänkvärd bok.

Fina kläder du hittat på NELLY. Har aldrig beställt något därifrån.

Hoppas du mår bättre och njuter av helgen.

Kram

Linruz sa...

Den boken har jag missat.
Tack för tipsen vännen.
Ha nu en fin söndag och ta hand om dig söta du.
Kram Lina

jessi sa...

Jag håller med om boken! Jessica är modig som bjuder på sig själv och vågar berätta sin livshistoria. När hon sjöng i melodifestivalen märktes det att hon är en person som har varit med om saker, hon sjöng med sådan känsla o inlevelse.

Ha en mysig söndag Bella!

KRAMIS

Lilla Vrån sa...

Visst är det så att en del låtar kan beröra en till tårar.
Känner mycket väl igen det.
Ska absolut läsa hennes bok.
Det är bra att stanna upp och tänka efter ibland...det finns verkligen många människo öden.
Ha en fin kväll!!
Kramar/Carina