måndag 12 september 2011

Paganinikontraktet...Vissa böcker fastar man i efter att bara ha läst en sida, Paganinikontraktet är en sådan. Keplers andra bok om kriminalkommisarie Joona Linna är precis lika bra och spännande som debuten Hypnotisören...

Veckan har börjat med riktigt höstrusk, det regnar och blåser kraftigt och trots att klockan bara är 19 så är det nästan mörkt ut då det är så grådisigt och värre ska det bli. Orkanen Katia är på väg in mot Sverige och ska man tro nyheterna kommer vindstyrkorna här på Västkusten att närma sig 30 m/s vid lunchtid imorgon tisdag. Tror det får bli en tur ut till båten imorgon kväll för att se så att allt är som det ska...

Vad passar bättre att göra en kväll som denna än att sitta inne och mysa med en bra bok, jag har precis läst ut Paganinikontraktet och rekommenderar den varmt!

I Paganinikontraktet hittas generaldirektör Carl Palmcrona hängd i sin paradvåning på Östermalm. Rummet där han hänger är helt omöblerat - det finns ingenting att klättra på. Samtidigt påträffas en död kvinna på en fritidsbåt som driver runt i Stockholms skärgård. Hennes lungor är fyllda av bräckt vatten, men det finns inga spår av detta vatten på kläderna eller resten av kroppen. Hon har drunknat på en båt som fortfarande flyter. De båda dödsfallen visar sig vara början på ett mycket skrämmande förlopp. Om inte kriminalkommissarie Joona Linna varit så envis hade gåtorna aldrig fått några svar. Denna sommar står svensk polis inför sitt farligaste fall någonsin. Vissa kontrakt kan man inte bryta ens genom sin egen död.

Ta hand om Er och ha en skön måndagkväll i blåsten!!

Kramar Bella ♥

9 kommentarer:

Susanne sa...

Låter spännande men just nu har jag ingen ro att läsa, läste 4 böcker på semestern och det får räcka för ett tag ;)
Hoppas det är bra med dig annars...

Kramen

Ann-Louise sa...

Tack för din uppmuntran! Tror nog inte jag har det så dåligt utan mest utråkad och lite panikslagen över höst och vinter..men jag mår bara bra!!

Paganinikontraktet är så bra och likaså Hur många lingon....såg den i lördags med!! Tycker Pär som startade det hela är underbar som människa!!

Önskar dig lite kraft också så du kan få må bra!!

KR¤AM

A House With A View sa...

Vad kul med boktips!!! Det tas tacksam emot!!! Och vilka jättefina inlägg längre ner från hääärliga tjejlunchen!!!!! Jättefina bilder!!

Stoooooooooooooor kraaaaaaaaaaam aka

Cicci sa...

Jag har inte läst Keplers böcker. Men det är många som säger att dem är bra. Alltid kul med nya tips på bra böcker så man vet vilka man kan beställa när det väl är dags.

Nu får vi hoppas att ni inte kommer att blåsa bort imorgon.

Kramar

Mia sa...

Tack fina fina Bella för dina värmande ord...jag är själv dålig på att kommentera och blogga nu...har Ingen ork alls!! Hoppas att lust och ork snart är tbax..
Ja jaga bort grannarna!!! Hihihi

Kramar

cecce sa...

Åh, jag har nyss läst ut Hypnotisören så detta är nog boken för mig!!
Hoppas verkligen blåsten ger med sig. Jag ska på utflykt till Falsterbo i morgon:-)

Trevligt att du vill vara med och tävla!!

Kramar

Kia sa...

TAck för din grattis hälsning.
Visst är den bra! Läste den i somras.
Kram Kia

♥ Villa Tretton ♥ sa...

Usch det låter ingevidare med vädret hos dig..visst kan det vara lite mysigt när man håller sig inomhus men man måste ju ut vissa dagar och då är det inge skoj..:( Hoppas allt är okej med er båt.

önskar dig en fin tisdag
Kram Susanne

Helenas loggbok sa...

Tack snälla för att du tänker på oss!
Började faktiskt läsa just denna bok i går när jag inte kunde sova. Har inte kommit så långt ännu, men den verkar vara jättebra!

Lite mysigt med ruggväder ibland tycker jag, bara inget blåser sönder vill säga. Här i Luxemburg har vi varannandagsväder. Ena dagen sommar och nästa regn och rusk.
Stor kram till dig!
Helena