lördag 25 september 2010

Någon sorts frid...

Det har kommit fram många nya deckarförfattare de senaste åren, Någon sorts frid är systrarna Camilla Grebe och Åsa Träffs debutroman och ibland tycker jag att det märks att det är just en debutroman, men storyn är bra och boken är riktigt spännande, perfekt läsning en mulen lördag som denna och jag ser fram emot att få läsa deras nästa bok.

Boken handlar om Siri som är psykolog och psykoterapeut. Till hennes praktik på Södermalm kommer alla sorters människor. De hänger av sig kappan, tar några klunkar vatten och berättar om sina djupaste rädslor och mörkaste hemligheter. Men Siri bär också på en smärta. Hon är änka sedan hennes man omkom för ett år sedan, och i skärgårdsstugan som skulle blivit deras drömhem känner hon sig alltmer ensam och rädd. När en av hennes patienter hittads död i vattnet utanför hennes hem och polisen hittar ett självmordsbrev där den döda flickan tackar Siri för att ha hjälpt henne inse hur meningslöst livet är så rasar Siris värld samman. Är hon verkligen så dålig på sitt jobb? Eller finns det en annan förklaring? Siri börjar få en otäck, smygande känsla av att någon förföljer henne. Att någon därute i mörkret utanför stugan vill henne illa...

Klockan närmar sig halv sju och jag har inte gjort något av betydelse denna lördag, är helt galet trött och har legat och vilat större delen av dagen. Sambon är inte heller kry så det blir en lugn och stillsam kväll här hemma med kvällens program av Här är dit liv. Är det pensionärsvarning att se på det? Kanske, men jag tycker det är ganska trevlig om det är en intressant gäst!

Hoppas ni får en fin lördagkväll!!

Kramar Bella ♥

8 kommentarer:

Fröken Fräken sa...

Det är väl perfekt att läsa en deckare sådana där dagar när man känner sig seg. Då är det lika bra att låta sig uppslukas!
Här laddar vi inför Mördare okänd, och så tvättar jag.. riktig partylördag alltså! ;-D

home by lina sa...

Låter som en bra bok! Här hemma är blir det snart mys i soffan med film och godis! Ta hand om dig! Kram Lina

Marie sa...

Låter som en spännande men också lite otäck bok...
Är ensam hemma i kväll då törs jag inte läsa eller se otäcka filmer... får bli ngt mer lättsamt för mig.

kram1

Susanne sa...

Denna bok verkar vara bra, ska jag lägga på minnet.
Jag har också haft en riktig slöa lördag, skönt ;o)
Har kollat på "Här är ditt liv", vilken positiv och glad människa trots sitt handikapp!! Det var så att jag skämdes över hur jag gnäller ibland ;o)

Kram och sov gott vännen

Jenny sa...

Hej Bella!
Den boken låter spännande, såg att den fanns på pocket på ICA, den får hamna i varukorgen nästa gång:)

Ha en fin söndag!

Kraam Jenny

MIN LYCKA ♥ sa...

Tack för ett boktips, precis vad jag behövde. Man blir mer boksugen nu på hösten när vädret är ruggigt utomhus.

Kram på dig Bella!

mitt skärgårdsliv sa...

Bra att få lite tips om böcker. Jag hör tyvärr till de som läser sällan men antar att det beror på tidsbrist, förut läste jag en hel del. Önskar dig en riktigt trevlig söndag! Kram!

Marie sa...

Jag håller på att läsa just den boken, men tycker den är sååå seg i början. Kanske ska ge den en chans till!
Ha en underbar söndag!
Kramar