tisdag 28 september 2010

Sommarpratarna som berör...

"Fem tidigare sommarvärdar möts i ett gemensamt sommarprat som tar avstamp i deras respektive program. En del är debutanter från årets radioprogram, andra sommarpratade för många år sedan. I det första programmet träffar vi Annika Östberg, som tillbringat 28 år i amerikansk fängelse, fd proffsboxaren Paolo Roberto, arkitekten Eva Gabrielsson som var författaren Stieg Larssons sambo, programledaren Magdalena Graaf och prästen Tomas Sjödin i ett djupt personligt samtal om egna upplevelser av våld och hur man hanterar sorgen efter att ha förlorat ett barn eller en livskamrat." (Bild och text lånad från svt)

 Så gripande, tänkvärt och rörande att jag sitter här med en märklig känsla av tomhet, tacksamhet och beundran var gårdagens program Sommarpratarna. Fem olika livsöden har format sommarpratarna till dem de är idag, livsöden som trots dess olikheter ändå gjorde att de fem kände igen sig i varandras kamp i och för livet. Maktlösheten de känt som yttrat sig på olika sätt, styrkan som växt fram pga av sorg, ilska och hat hos deltagarna är gripande, jag känner själv igen mig i många tankebanor som berättas under programmets gång och slås återigen av var det som är tungt i livet på någon sätt förenar människor och hur en osynlig gemenskap uppstår. Mycket intressant och såg ni inte programmet så se reprisen på tv eller här på SVT play om ni har möjlighet. Programmet berör!!

 +3 grader visar termometern denna kväll och det börjar bli riktigt kyligt ute på nätterna. Sambon och min snälla pappa har under kvällen grejat med vår pelletsbrännare som vi köpte i våras, när vi skulle koppla in den så stämde inte fästet på brännaren med pannan så det har svetsat och justerats ikväll så förhoppningsvis kommer allt nu att fungera bra när vi kopplar ihop det till helgen. En vinter till med bara el som värmekälla är inte aktuellt så det ska bli gott när allt är inkopplat och klart. Hörde ni föresten att någon vetenskapsman uttalat sig om att vi väntar på den kallaste vintern på 1 000 år... Det kan ju bara inte stämma... Eller?? Jag håller i alla fall alla tummar för att det inte blir en lika lång och kylig vinter som förra året...

Nu säger jag go natt och hoppas ni alla haft en bra dag!!

Kramar Bella ♥

8 kommentarer:

Vardagslyx sa...

Hej Bella!

är det sant, det där med vintern!? Låter hemskt! Lite lagom kallt, gärna snö, men inte för lång - så ska vintern va!

Ha det bra!

Kram pernilla

cecce sa...

Oj, så många inlägg jag missat.
Min tid räcker dåligt till för att läsa alla mina favoritbloggar.
Dagarna formligen rinner iväg....

Läste om ditt besök hos sjukgymasten och det gjorde lite ont i mej. Förstår att du lider både av värk och att inte kunna röra dej som du vill. Hoppas i alla fall att du får ork att gå på vattengympan så att din huvudvärk lindras.
För oss som är "friska" är det svårt att föreställa sig hur det är att ha ständig värk. Ett under att du orkar...

Skulle gärna vilja se det programmet. Till helgen kanske:-)

Många kramar!!!

Kraxpelax sa...

Denna sida upp!

Lena S sa...

Näe det kan väl inte vara möjligt att det blir en hemsk vinter igen. Då ska jag gå i ide...
Kan inte med kyla och en massa snö.
Vi får hoppas dom skojar.

Ha en bra dag!

Kram Lena

Helenas loggbok sa...

Visst var sommarpratarna superbra. Det var både intressant och berörde på djupet. Jag är ganska trött på Idol som är varenda kväll på TV. Sommarpratarna är ju en ganska stor kontrast och som verkligen ger något att titta på.

Oj, ska det bli ytterligare en vargavinter..... spännande att se om det stämmer.

Hoppas nästa besök med teamet kan leda till något. Trist bara att behöva vänta flera veckor.

Stor kram
Helena

uh-huh-me.com / Nettan sa...

Usch, vad deprimerande med kylan, räcker det inte med vinter överhuvudtaget? :( Fy fy!

Jag brukar vara allergisk mot Sv program men ska kolla in detta eftersom du har tipsat så gott :)

Ha en fin dag!

Marie sa...

Missade det programmet totalt, tur att svt play finns:)
Tycker att det räcker med den vinter vi hade nyss, jisses då var det kallt och mycket snö!

Kramar

Anonym sa...

Visst är det ett fantastiskt program!!!

Kram från Malena