söndag 5 september 2010

Mera dränering och seg förkylning som inte vill ge sig...


Den här gamla hästskon hittade sambon långt ner i jordmassorna när vi grävde upp i trädgården och sen dess har den stått på vårt altanräcke, men jag hade helt missat att sambon ställt den åt fel håll, det var mamma som fick se att den stod med öppningen neråt idag och då rinner ju lyckan ur om man ska tro på gammal skrock och det gör jag så nu är den "rättvänd" så förhoppningsvis kommer denna veckas grävning gå bättre än när den förste grävaren var här och det rasade in för oss en timme efter han åkt...

Det har tagit lite stopp för oss när det gäller vatten- och avloppspåkopplingen pga raset, men dräneringen är nu så gott som klar. Igår satte sambon upp isoleringen...

Pappa var snäll och kom förbi och hjälpte oss idag, jag är fortfarande dålig och orkar inte vara till någon hjälp när det gäller grovgöra ute så det är så tacksamt att ha snälla föräldrar som ställer upp...

Här är det en list som sätts upp som ska förhindra att vatten rinner innanför isoleringen...

...och platonmattan som nu också är på plats, nu ska det bara fyllas på med makadam upp till marknivå så är det klart. Även om det varit uppgrävt i en vecka så har det inte tagit mer än 3 arbetsdagar att göra klart allt så sambon och pappa har arbetat på riktigt bra, tack igen snälla pappa för all hjälp och jag är så glad över att jag har en sambo som inte har tummen mitt i handen och som inte är rädd för att ta i och jobba med kroppen, tror faktiskt han tycker det är riktigt roligt...

Söndagkväll igen och ännu en helg närmar sig sitt slut, hade hoppats på att jag skulle sitta här full av energi och redo för en ny arbetsvecka, men icke... Kroppen är inte som den ska och jag är tveksam till att jag tar mig iväg till jobbet imorgon, kände mig ju bättre igår, men jag vet inte om jag gjorde misstaget att göra lite för mycket och att det slog tillbaka mot mig idag.
Mina föräldrar kom förbi vid lunchtid idag och hade köpt med sig lunch ifrån Laxbutiken som smakade jättegott. Kändes ju så där att inte ens orka laga mat när ens föräldrar kommer för att hjälpa till, men får bjuda igen en annan gång när jag är piggare.
När pappa och sambon hoppade ner i jordgropen och gjorde klart dräneringen satt jag och mamma kvar på altanen och pratade i det fina vädret en stund innan jag somnade. Nu blir det en stund framför tv:n innan jag kommer göra en tidig kväll. Hoppas ni haft en riktigt bra helg och att ni haft möjlighet att ta tillvara på det härliga vädret vi haft i helgen.
Kramar Bella ♥

10 kommentarer:

Susanne sa...

Usch vilket jobb ni har framför er, det är därför vi bor i lägenhet numera. 20 år i hus tog knäcken på oss ;o)

Tråkigt att du blivit sjuk men det är väl förkylningstider nu :o(
Hoppas du frisknar till snart och skynda inte till jobbet utan bli frisk först.

KRAMEN

Elin sa...

Oj vilket jobb!

Hoppas att energin innfinner sig snabbt igen!

Stor kram och tack för din kommentar!

LOTTAS HOME sa...

Hej vännen!
Jösses vilket jobb ni har.
Mysigt att du fick lite trevligt sällskap där på altanen. Hoppas att du snart känner dig pigg och kry igen så du får en bra vecka!
Stor kram Lotta

♥Mitt Lilla Krypin♥ sa...

Hej Bella!

Oj, vilket jobb, med dreneringen!

Skönt för dig med lite sällskap i alla fall;)

Hoppas att veckan blir bättre för dig! Krya på dig och sköt om dig!

Kram Carolina

Mira sa...

Tur att du vände på hästskon då! :-) Lycka till med allt o ha en fin kommande vecka, kram/Mira

milla-andante sa...

Du skriver så klokt och fint Bella! Hoppas nu att hästskon ger tur åt både huset och hälsan! Vet precis vad du går igenom hos både arbetsterapeut och sjukgymnast... lycka till imorgon du goa bloggvän!
KRAM

MIN LYCKA ♥ sa...

Fy vilket jobb ni håller på med. Är inte så avundsjuk på just den biten;) Men det blir bra när det är gjort och man måste ju tyvärr göra tråkiga saker ibland också..

Visst gör man aldrig saker som finns i ens närhet, som att åka olika turistattraktioner i Gbg. Liseberg åker nog de flesta till ibland, men det finns väldigt mycket mer. När man är utomlands eller på sem i Sverige är man duktig på att besöka allt möjligt, men inte där man bor.

Nu finns du med på min blogglista också, äntligen;) fick jag tummen ur och fixa och trixa;)!!

Kram

Mia ☆ sa...

Hoppas hästskon för med sig en massa tur! Ni verkar ha en del jobb framför er där =)

Ha en fin måndag, kram!

Aratorps Lena sa...

Krya på dig, vännen! Jag har åkt på en rejäl knäpp också. Både Anna och Julia här på jobbet har varit hemma pga dunderförkylning och nu är det väl min tur... Snörvel.
Bra karlar som fixar dränering! Skönt när det är gjort och före vinter också!
Kram!

cecce sa...

Oj...vilket vatten!!
Förstår verkligen att ni är glada för att ha fått kommunalt vatten!!

Tack!!! Så glad jag blir:-) Även om jag fått den tidigare blir jag lika glad...speciellt av att få den från dej!!
Jag tar den med mej in i helgen och ska försöka klura ut sju nya saker om mej själv. Hm...det börjar bli svårt:-)

Hoppas att mötet gick bra idag och att du möter den förståelse du behöver!!!

Kramar