söndag 19 september 2010

När hösten är som bäst...


Efter en lite mulen morgon klarnade vädret igår upp vid lunchtid ute på Gullholmen...

Lugnet har lagt sig på den idylliska ön efter några hektiska sommarmånader...

En och annan båt är fortfarande ute till havs, men kontrasten mot högsäsongen i juli och augusti när hamnarna längs kusten är fyllda till sista plats av turistbåtar är stor...

Vi träffade på en gammal "bekant", en äldre herre i den mest välvårdade träsegelbåten jag sett här på kusten, på för- och eftersäsongen brukar vi stöta ihop på just Gullholmen och byta några ord...

Igår gick vi upp till öns högsta punkt...

Där åt vi våra medhavda sallader till lunch...

Och njöt av den vackra utsikten...

Efter maten roade jag mig med att gå omkring och fota i det fina vädret, sambon satt och spanade på segelbåtarna som passerade på sin väg ner mot Kärringön...

Ute till havs slog vågorna in mot klipporna i den hårda vinden...

Är så glad över att vi tog oss iväg ut med båten i helgen, det var precis vad vi behövde, inga måste utan bara lugn och ro. Efter vår lunch uppe vid utsiktsplatsen satte jag mig i en stol på bryggan, virade in mig i en filt och läste jag lite i min bok, blundade en stund och kände solens varma strålar mot mitt ansikte, kombinationen av sol och hav är utan tvekan det bästa sättet för mig att vara ner.

Restaurangen nere i hamnen är fortfarande öppen på helgerna så vi gick dit och åt en god oxfilé till middag, kvällen avslutades sedan med att vi spelade kort och satt och pratade fram till midnatt.


Vaknade samtidigt som morgonen grydde och solen steg upp i morse...

Tror inte jag kan se mig mätt på de vackra färgerna som bildas på himlen när solen går upp och ner...
Lugnet, stillheten och tystnaden jag kunde njuta utav i morse var så välbehövlig...
Något bad blev det inte denna septemberhelg, men frisk och klar höstluft har laddat mina batterier, har fått tid för eftertanke och hösten har verkligen visat sig från sin allra bästa sida...

Gick en kort promenad på ön innan vi åkte hem vid lunchtid, hade så gärna stannat ett par dagar till, hade behövt det, men är båtsäsongen över för den här gången och det känns lite vemodigt då havet är den plats jag trivs alla bäst vid...
Nu sitter vi och tittar på Valvakan på tv:n som precis har börjat, tror dock inte jag kommer orka sitta uppe så länge att jag får reda på hur resultatet blir, men har självklart varit och röstat vilket jag tycker är vår medborgeliga plikt.
Hoppas ni alla haft en riktigt bra helg och att ni har kunnat njuta av det fina höstvädret på allra bästa sätt!
Kramar Bella ♥

7 kommentarer:

LOTTAS HOME sa...

Underbara bilder vännen!
Visst är havet den bästa platsen för lugn, avkoppling och eftertanke. Hoppas du fått dina batterier laddade för att orka en ny vecka imorgon. Ta hand om dig!
Kram Lotta

Marie sa...

Vilka foton!
Vilken idyll!!
Nu har du nog tankat energi så det räcker för den här veckan i alla fall:)
God natt och sov så gott.
Kram

alegni sa...

underbara bilder, bella!
jag kunde inte tänka mig att bo någon annanstans än vid kusten. jag vet inte om det är inbillning, men jag tycker luften är annorlunda här än inåt landet. förmodligen sitter det mellan öronen, men låt gå i så fall ;)
ha en ny fin vecka. kram
ingela

Viktoria sa...

Ser ut som ni har haft en underbar helg! Hoppas ni har laddat era betterier båda två. Man behöver verkligen det ibland. Du hade tagit helt underbara bilder verkligen.

Ta hand om dig o ta vara på dom fina höstdagarna nu!

Kramar Viktoria

Helenas loggbok sa...

Vilken härlig helg ni verkar ha haft, och vilken tur med vädret! Västkusten är oerhört vackert! Hoppas du har en bra start på veckan!
Stor kram
Helena

Zandra sa...

Ååå vilka fantastiska bilder, Sverige är bra fint även på hösten :-)
Ha en toppen tisdag!
kramar

MIN LYCKA ♥ sa...

Himmel vad jag älskar dina bilder!!! Visst är det underbart på ställen som Gullholmen när turisterna börjar att emigrera efter en hård sommar. Jag älskar vår kust, men har faktiskt inte åkt till G i år. Det får stå högt upp på min lista nästa år.

Ha en go kväll! Marika