fredag 23 januari 2009

Fredagkväll...


Här hemma är det en lugn och skön fredagkväll i soffan, vi har ätit god oxfilé som vi gjorde i ugnen med färsk rosmarin och vitlök. Sätt ugnen på 150 grader, bryn köttet tillsammans med kryddorna i en stekpanna och sedan in i ugnen, använd stektermometer och när köttet nått en temeratur på ca 55 grader brukar det vara lagom rosa i mitten, lägg gärna köttet i folie i några minuter så det får efterkoka innan servering. Servera med potatis, rödvinssås, en god sallad och ett glas rött. Enkel fredagsmiddag som går hyfsat fort att tillaga och är riktigt gott!




Pojkvännen har varit helt försjunken i instruktionsboken till vår nya digitala systemkamera ikväll. Så mycket finesser det finns på den... Sen blir korten därefter, helt galet vilken skillnad det blir när man fotar med en bra kamera... måste se till att lära mig kameran riktigt ordentligt, tycker det är jättekul att fota, framförallt med en bra kamera och gärna svartvita foton.


Har självklart kollat på Let´s Dance, och blev lite förvånad när Blondinbella åkte ur. Det är så lätt att sitta hemma i soffan och tycka att kändisarna är bra eller mindre bra, tycker de flesta är otroligt duktiga för att inte ha dansat längre, tänk att fått varit med och fått chansen att lärt sig dansa "på riktigt" hade varit spännande. Undrar hur man hade klarat det...


Kan inte låta bli att tänka på det hemska som hände i Belgien tidigare idag, jag blir så arg och frustrerad över hur en person kan komma på tanken att gå in på ett dagis och med kniv döda två barn och en vuxen och dessutom skada ytterligare 13 personer. Vart är världen på väg...

Nu är det snart dags för sängen, ser fram emot en skön sovmorgon imorgon och förhoppningsvis fint väder imorgon så vi kan prova vår nya kamera!!

Inga kommentarer: