torsdag 3 februari 2011

Svinajakten...
Efter gårdagens frustrerande gnällinlägg efter mitt mindre roligta samtal med en handläggare på Försäkringskassan så känns det som att vi denna torsdag den 3 februari ägnar oss åt något trevligare här på bloggen, ett boktips inför helgen kanske kan vara av intresse? Anna Bovallers debutroman om advokaten Petra Wester läste jag i förra veckan och den var överraskande bra, Anna är lite lik Helen Tursten i sitt sätt att skriva då historien berättas i ett snabbt tempo och stannar aldrig upp för några längre utläggningar om vare sig miljöer, historiska föremål eller händelser. Så här står det att läsa på bokens baksida:

Petra Wester är advokat i Stockholm, där hon bor med sin sextonåriga dotter Martina. Petra har ett sommarhus på Österlen dit hon söker sig för att komma undan stress och yrkesliv. En sommar blir Petra kontaktad av affärsmannen Sten Backman, en bekant från studietiden, som just ärvt den pampiga österlenska gården Hamra efter att hans far plötsligt gått bort. Stens nya planer för Hamra och den traditionsenliga jakten där ses inte med blida ögon i trakten. Samtidigt genomför miljöaktivister en rad protestaktioner på båda sidor av sundet. En plötslig och tragisk dödsolycka sätter i gång polisens utredning. Under ytan i det vackra österlenska landskapet styrs händelserna av kärlek, svek och avund, vilket sätter i gång en spiral av våldsamma gärningar. Petras efterforskningar på Stens uppdrag blir nu allt farligare och hennes upptäckter gör att hon motvilligt dras in i polisutredningen.

Nu ska jag koka mig en kopp med rött te och sjunka ner i tv-soffan och se på kvällens Halv Åtta hos mig!

Kramar Bella ♥

3 kommentarer:

Vardagslyx sa...

Åh, jag läste ditt förra inlägg och blir bara så ledsen. Känner igen en del av det där. Det borde vara krav på att de som jobbar med handläggningen har varit sjuka själva så att de kan fatta hur det är...
Man måste helt enkelt vara frisk för att orka vara sjuk! Hur ska man annars klara av dem?

Hoppas det löser sig.

Kram Pernilla

Maria sa...

Huvva, läste just ditt inlägg nedan. Blir så arg!! Att dom inte ens kan ha den mängd sympati att de åtminstone kan vara trevliga. aaahh.

Skickar i alla fall en stor styrkekram! Jag håller på dig!

KRAM

Marie sa...

Tack för boktipset!
Själv läser jag "Baddaren" av Emma Hamberg, riktigt bra även om det inte är en deckare;)

Jag är ledsen för din skull angående FK, man ska inte sparka på en som redan ligger!!
Min pappa sa alltid att "man ska vara frisk för att vara sjuk". Det stämmer på pricken, för man orkar inte prata för sin sak när man är sjuk.

Hoppas allt löser sig för dig! Men nu är det snart helg, så vila upp dig och gör bara roliga saker:)

Kram♥