lördag 26 februari 2011

Filmtips!!En sen kväll 2003 sätter sig Harvardstudenten och dataprogrammeringsgenit Mark Zuckerberg ner vid sin dator och börjar intensivt jobba med en ny idé. Ur allt bloggande och programmerande växer det fram som snabbt ska komma att bli ett globalt socialt nätverk och en revolution inom kommunikation. Bara sex år och 500 miljoner kompisar senare är Mark Zuckerberg den yngsta miljardären genom tiderna... men för den här entreprenören så leder framgången till både privata och rättsliga komplikationer... Det här är filmen om hur Facebook kom till och den är både intressant, underhållande och ett måste att se!!


I Rymden finns inga känslor är den guldbaggebelönade filmen om 18-årige Simon som delar lägenhet med sin bror Sam. Simon som har Aspergers syndrom kräver ett fast schema där allt måste vara sig likt vecka efter vecka. Förändringar är något han bara kan hantera i små doser och när allt blir för jobbigt gömmer han sig i sin tvättunna, fylld med självlysandestjärnor – han gömmer sig i rymden för där finns inga känslor. När Sam blir dumpad av sin flickvän och går in i en mindre depression spricker hela tillvaron för Simon. Han ger sig själv i uppdrag att hitta en ny flickvän till Sam, men med sin sociala inkompetens blir det inte enkelt, Simon vet ingenting om tjejer och kärlek... Filmen är både rolig, känslosam, tänkvärd och söt, tycker absolut ni ska se denna feelgood-film!

Min förkylning och hosta vägrar släppa taget och det finns inte så mycket mer att göra åt det än att vila och låta kroppen läka och vad passar då bättre än att tillbringa en gråmulen dag nere i källaren i vårt "biorum"?! Filmerna ovan har vi sett idag och jag rekommenderar dem båda, bra var och en på sitt sätt så se dem!!

Nu blir det den sista deltävlingen i årets Mello som sen klassiskern Notting Hill!

Kramar Bella ♥

3 kommentarer:

Mia sa...

Fy!! Att det inte vill släppa.. Hoppas helgens vila gör att förkylning mm försvinner...

Tackar för filmtipsen! Blir söndagsfilm någon av dom imorgon..

Kramar

Ann-Louise sa...

God dag!
Ja Richardsson verkar vassare idag men nu har han dåligt glid...Olsson kanske??

Mina Aspergerelver tycker inte om "I rymden finns inga känslor". De tycker inte den ger en bra bild av funktionshindret, de blir irriterade bara, men filmen roar.

Hoppas du får må bra och jag önskar dig en fin vecka!!

Stor Kram

Aratorps Lena sa...

Åååå! Två filmer som kommer med mig hem idag från Hemmakväll! Den tredje blir nog en action, så killarna i huset blir nöjda... Tack för tipsen! Och krya på dig!

Kram Lena