lördag 19 februari 2011

Inställt spa, igen...Efter en veckas arbete med feber i kroppen som hållts tillbaka hjälpligt tack vare alvedon så slog min efterhängsna förkylning åter till med full kraft igår kväll och utan att överdriva så är det bara att konstatera att jag inte mår något vidare, kraxar som en hes kråka och har tillbringat större delen av dagen i sängen och försökt kurera mig denna lördag. Har velat fram och tillbaka, trott på det bästa och hoppats på att jag skulle hinna piggna till inför morgondagen planerade spa-vistelse, men fick efter lunchtid inse det omöjliga i att åka ner till Varberg och sitta i varma bassänger och få ansiktsbehandling och massage så nu har vi fått avboka vårt besök på Asia Spa för andra gången p g a sjukdom. Vid trettonhelgen var det sambon som var dålig, men vi har bokat om till en helg i mitten på mars så nu siktar vi på tredje gången gillt och håller tummarna för att vi får komma iväg då!

I torsdags när jag kom hem från jobbet hade jag fortfarande inte fått något utlåtande och sjukintyg ifrån läkaren så det blev flera telefonsamtal med Vårdcentralen och tillslut så blev jag lovad att få hämta mina papper på Vårdcentralen på fredag eftermiddag för att jag under helgen sen skulle hinna skicka dem vidare till Försäkringskassan som ska ha papperna tillhanda senast nu på måndag. Blev lite smått uppgiven när jag hämtade papperna och såg att det bara var ett sjukintyg för perioden 17 februari och framåt, det är ju för tiden 29 nov-16 februari som jag måste ha in ett extra utlåtande som ytterligare förtydligar hur min sjukdom påverkar min arbetsförmåga. Försökte få ta på samordnaren då läkaren inte gick att nå, men inte heller det gick så jag har helt enkelt inget papper att skicka in, men har efter att funderat på hur jag ska lösa situationen kommit fram till att jag skickar in sjukintyget som var bra skrivet, mycket tydligare än mitt gamla och så skriver jag ett eget brev där jag hänvisar till detta och att de uppgifter som Försäkringskassan behöver finns i det nya intyget och att min situation sett likadan ut för den första perioden som de överväger att inte godkänna och om de behöver ha det bekräftat så får de ta kontakt med min läkare på vårdcentralen. Jag är väl inte jätteoptimistik till att Försäkringskassan ska ändra sin inställning och det kanske inte spelar så stor roll vad jag skickar in för papper för risken är väl stor att de har redan bestämt, men jag måste försöka, jag tänker inte ge mig, jag kan inte arbeta för att jag är sjuk och bör då ha rätt till sjukpenning och jag måste få möjlighet till att fortsätta min rehab uppe på sjukgymnastiken för att inte bli sämre och förhoppningsvis ska min träning i långa loppet även hjälpa mig att må lite bättre.

Ja, det har varit en uppförsbacke denna vecka, men nu ska vi snart äta en god ceasarsallad som sambon håller på att göra iordning i skrivande stund och sen väntar den tredje deltävlingen i årets Mello och läser man tidningarna så ska kvällens startfält är riktigt bra så det ser jag framemot!


Hoppas ni alla får en mysig kväll!!


Kramar Bella ♥

3 kommentarer:

milla - andante sa...

Jag håller fortfarande tummarna Bella att det ska ordna sig med F-kassan och ersättning... hoppas att de nöjer sig med detta intyg nu!
Jobba med feber låter inte bra... hoppas du inte blir sämre på grund av det nu! Tråkigt att behöva ställa in spa-vistelsen, men desto mysigare att åka dit när ni båda är friska!!

KRAM du goa!

Emma sa...

Hallosan Sötis!

Tråkigt att ni fått ställa in SPA vistelsen idag. Men som sagt ni måste ju vara krya & kunna njuta så mycket som möjligt av den när ni väl är där. Ni gjorde så rätt i att boka om till en helg i mars!

BRA att du fick ett utförligt intyg. Mindre bra att du inte fick rätt sort av intyg. Men nu är de ju upp till FK att ta kontakt med doktorn på din Vc för de vet jag att dom kan & att dom gör för att få de bästa utlåtandet. Ibland behöver kanske doktorn en liten blåslampa i rumpan sin : - )
Nu håller vi tummarna!

Boken du tipsar om verkar vara en himla bra "Emmabok". Just nu är jag bara inne i gravidböcker & dyl. Men kanske till sommaren?!

KRAMAR i tusen till dig

Uh-huh-me.com - Nettan sa...

Hej Bella!

Usch, vad tråkigt att ni fick ställa in igen! Hoppas verkligen att ni kommer iväg nästa gång!

Hemskt vilken uppförsbacke det är för dig på senaste! Hoppas att du får dig en mycket bättre period snart!

Ta hand om dig! Kramar!