onsdag 2 februari 2011

Otrevlig handläggare på Försäkringskassan...


Jag känner mig ledsen, arg, kränkt och bara så tom efter dagens samtal med Försäkringskassan, jag hade hoppats på att inte behöva blir sparkad på ännu en gång av denna myndighet, jag hade också hoppats på att deras handläggare skulle vara så pass socialt kompetenta att de kunde föra ett samtal på en vettig nivå utan att behöva nedvärdera och få patienterna att känna sig ännu mer maktlösa och illa till mods än vad man redan gör över sin situation när man är sjuk.

Jag blev sjukskriven den 15 november, 25 % av de 75 % som jag arbetar (är tjänstledig 25 % från min heltidstjänst för att jag inte orkar arbeta p g a av min värk och trötthet) och har ännu inte fått något besked ang min sjukpenning. Till slut så ringde handläggaren upp mig idag och jag fick för första gången prata med en kvinna som var allt annat än trevlig. Som svar på min fråga om att det tagit väldigt långt tid att få besked så jag undrar hur det gått... svarar hon att det får man räkna med att det drar ut på tiden ibland... Försäkringskassan har 30 dagar på sig att handlägga ärenden, det har gått över 2 månader nu...

 Fick beskedet att hon överväger att inte godkänna mitt sjukintyg för att det står att jag är begränsad i mitt arbete pga av att jag har värk och är trött, men man kan ju arbeta än då så det måste i så fall specificeras exakt hur det påverkar dig. Jag påpekade att jag varit hos Bedömningsteamet vars utlåtande beskriver precis hur det påverkar mig och som ska ha stor betydelse i Försäkringskassans bedömning, var det det pappret du bifogat? fick jag till svar... Jag hade kunnat kastat ut telefonen genom fönstret så arg blev jag över hennes nonchalanta tonfall och sätt att tala till mig. Uppenbarligen så hade hon inte lagt någon vikt vid utlåtandet och enligt henne har läkaren alltså inte skrivit så som hon vill ha det. Du får prata med din läkare var hennes svar på allt. Jag talade om för henne att jag inte kan få en fast en läkare på vårdcentralen trots att jag stridit för det och att läkaren jag varit hos inte finns kvar på Vårdcentralen, du får prata med läkaren svarar hon återigen... men han arbetar ju inte kvar säger jag uppgivet, - du får prata med läkaren, blir återigen hennes svar som följs av en djup suck...

Vad gör jag nu då? Jag har varit sjukskriven ett antal timmar som motsvarar en hel månadslön och läkaren som skrivit sjukintyget finns inte kvar på vårdcentralen, det är ju nu man ska ha sin husläkare som kunde komplettera eller rätta till sjukintyget, som kunde strida för din rätt... Jag får väl när ilskan och tårarna tagit slut återigen hitta kraft och vara stark och försöka strida för min rätt, förgäves? jag vet inte, vet bara att jag just nu känner att jag orkar inte kämpa och skrika högt längre, varför kunde jag inte bara få gå på min rehabilitering som jag så väl behöver och sen hade ersättningsbiten löst sig, sånt här tar så mycket kraft och är en riktig energitjuv...

Blev ett långt och ganska bittert inlägg idag, och det som gjort mig mest upprörd är inte att Försäkringskassan överväger att inte betala ut min sjukpenning, utan sättet som handläggaren bemötte mig, det var inte värdigt vare sig en frisk eller sjuk människa, en människa ska inte behöva bli sparkad på när man redan ligger ner och som handläggare kunde man enkelt och sakligt talat om för mig som patient att sjukintyget behöver kompletteras med det här och det här, och försökt hjälpa den som är sjuk, men det kanske stämmer att Försäkringskassans handläggare får bonus för varje fall de avskriver... Vet inte om det bara är elakt prat, men ibland kan man börja undra...

Nu ska jag försöka få bort mina arga horn som växte ut i pannan efter samtalet med Försäkringskassan och  ta tillvara på onsdagskvällen så gott det går. Ta hand om er och ge dem ni tycker om en extra kram ikväl!!
Kramar Bella ♥

10 kommentarer:

vitagavlar.blogspot.com sa...

Usch vad tråkigt! Det är när man inte orkar som man måste strida mest - när man är sjuk! Jobbigt! Det är så tråkigt med oförstående nochalanta och otrevliga människor, speciellt om de jobbar på Försäkringskassan och skall bedöma ens framtid...
Jag håller alla tummar jag har!
Många kramar!
/Lisa

Ann-Louise sa...

Är så ledsen för din skull Bella. Önskar att du slapp ha det jobbigt både kroppsligt och med FK. Kan bara hoppas att det löser sig med läkarutlåtandet.

Har läst ikapp lite och tror di idé för klädförvaring låter som en bra idé. IKEA har mycket bra!

Sänder styrkekramar!!

KRAM

milla - andante sa...

Jag skriker snart högt av frustration Bella! Du får alltså inte den tid du behöver för att rehabträna färdigt???????
Nä, nu ska du inte ge dig! (jag hör att du inte gör det heller) Jag har ett tips att du vänder dig till vårdcentralen i Ljungskile! De är toppen och där tror jag att du skulle kunna få en läkare som är din. Sedan får du tyvärr börja om och berätta din historia igen men får då kanske någon som finns med dig hela vägen! Så får F-kassan göra en ny bedömning sedan och förhoppningsvis har du då fått en annan handläggare!!
Usch, jag babblar och det är ju inte säkert att du varken orkar eller att det fungerar men det är det enda jag kommer på! Jag vet att du inte är tjejen som ger upp men jag vet också vad det kostar att gå som du gör. Fasiken också!

STOR STOR KRAM DU STARKA BELLA!!!
Jag imponeras alltid av dig!

Anne-Lie sa...

Stackare, det här behövde du verkligen inte =(.
Det hjälper dig ju inte att må bättre utan tvärtom.
Hoppas att du får hjälp och stöd för att tackla detta =)
Man skulle kunna tro att Försäkringskassan bara anställer elaka inkompetenta personer som njuter av att trycka ner människor, riktiga mobbare alltså.
Man blir så frustrerad och det tar så mycket energi som egentligen skulle behövas för rehabilitering.
Hoppas att det löser sig för dig med både läkare och FSK.
Jag hade själv en dust med dem 2006då de drog in min livränta (55% av min inkomst) pga. att jag inte lämnade in min bil på verkstad efter olyckan utan lät min bror som är bilmek och hans förman laga bilen. Jag överklagade deras beslut och efter ett år dömde Länsrätten till min fördel och jag fick livräntan tillbaka. Men det var ett jobbigt år som ensamstående mamma till 3 tonåringar och halverad inkomst!

Många styrkekramar

Jenny sa...

Hej Bella!
Fy bubblans vad tråkigt..det låter som en väldigt oproffsig handläggare där på FK..hon borde söka sig nått jobb där hon inte har med människor att göra!

Jag håller tummarna för att det ordnar dig för dig trots allt!

Stor kram!
Jenny

Pisan sa...

Ååååh vad jag känner med dig. Har ju också varit där. Och nu har jag varaktig sjukersättning, det ordnade sig till slut och det hoppas jag att det gör för dig också.

"När Gud hade skapat jorden tittade St Pär ner på den och sa: I Afrika har dom torka. I Sydamerika har dom översvämningar. I Nordamerika har dom tromber. I öster har dom jordbävningar. Men Sverige slipper ju undan ALLA katastrofer...? Då log Gud illmarigt och sa: DOM HAR FÖRSÄKRINGSKASSAN!"

Styrkekramar från mej till dej! ♥

alegni sa...

som om man inte hade tillräckligt kämpigt med sin sjukdom, så ska man ännu orka strida med försäkringskassan, suck.
samla krafter nu ett tag och ta sedan tag i ärendet igen. hoppas det ordnar upp sig för dig!
stor kram
ingela

Lena S sa...

Stackars dej, sånt här mår man ju inte bättre av.
Ikväll får du en extra stor kram från mej.
Hoppas du orkar strida vidare...tänker på dej!

MIN LYCKA ♥ sa...

Fy vad tråkigt! Tycker synd om dig!!
Jag är glad jag slipper ha kontakt med dessa.

Ha en go kväll, trots alla skitmänniskor!

Kramar i massor Bella!

Zandra sa...

Nä men ååå, idioter! Ursäkta mitt språk men jag blir så irriterad när jag får läsa hur du måste kämpa och kämpa för att komma nånstans med alla dessa instanser..
Hoppas verkligen att det löser sej så fort som möjligt för dej. Så här ska de inte gå till....
Usch vad arg jag vart nu....

Hoppas att du trots allt får en härlig helg tillsammans med sambon!
Kramar