måndag 9 maj 2011

Trist kommentar som sårade...

Vid havet finner jag ro och samlar kraft och energi, nu längtar jag efter att få känna havsluft och höra vågorna brus...

Varje dag påminns jag om hur begränsat mitt liv är, hur beroende jag är av att sambon eller vänner kan köra bilen om vi ska någonstans för annars orkar jag oftast inte åka iväg, framför allt om det är kvällstid, jag orkar med en aktivitet om jag kan vila under resan dit och hem. Jag blir ofta irriterad och frustrerad över att vara så styrd av klockan och orken, hur jag måste planera för att få min vardag att gå ihop på ett annat sätt än när jag var frisk, vid tre-tiden på eftermiddagen så tar orken slut oavsett om det är vardag eller helg. Det är många gånger stressande att ha lika mycket vardagsmåsten som jag hade som frisk, men färre timmar att disponera varje dygn, det är stressande att inte orka stanna kvar några timmar och jobba undan på jobbet när högarna växer, viljan finns, men min kropp orkar inte, jag klarar helt enkelt inte av att bita ihop och köra på som jag gjorde innan.

Irritationen, frustrationen och stressen är något jag blivit tvungen att lära mig att hantera och jag har tyvärr också fått acceptera att jag många gånger måste välja bort trevliga saker för att orka olika måsten och för att orka jobba dagen efter. Varje dag är en kamp mot värken och tröttheten och jag strävar hela tiden efter att må så bra som möjligt och att göra det bästa av min situation. Som tur är så har jag lärt mig att fokusera på det som är positivt och glädjs mer än tidigare över det och accepterar att mitt liv ser ut som det gör. Med det inte sagt att jag inte strävar efter en förbättring och har tron och hoppet om att jag ska kunna må bättre än jag gör idag. Allt är relativt, jag har i mitt liv mått så mycket sämre än jag gör idag så jag är lycklig och tacksam över att vara där jag är idag, även om jag naturligtvis aldrig hade trott att jag skulle må så här vi 33 års ålder. Det ingick liksom inte i min livsplan...

 Med tanke på hur mitt liv ser ut så blev jag faktiskt ganska ledsen över en kommentar jag fick här på bloggen för ett par dagar sedan, har varit förskonad från bittra människor som uppenbarligen inte har något bättre för sig en lördagkväll än att i frågasätta vad jag orkar och inte orkar ur en skattebetalares synvinkel utan att uppenbarligen inte ha läst speciellt mycket utav det jag skrivit här på bloggen. Nu är detta inget jag deppar ihop över, men det kändes lite trist...

 Jag har många gånger tänkt på vad lätt det är att medvetet utelämna vissa detaljer och delar av händelser, många gånger så berättar jag vad jag gjort, men berättar inte att jag också varit tvungen att vila, sova och pausa under tíden, att jag varit tvungen att avbryta saker jag gör för att kroppen inte orkar, jag skriver om hur vi renoverar, men jag kanske inte alltid är tydlig med att berätta om exakt vad jag gjort och vad sambon gjort och i vilka proptioner, för det känns oväsentligt i sammanhanget. Det är ganska uppenbart om man läser här inne att jag är beroende av att min sambon gör vissa saker, annars hade vi inte kunnat bo i vårt hus. Min blogg är ingen exakt redogörelse för ALLT som sker i mitt liv, när jag mår som sämst väljer jag oftast att skriva om en tröja jag köpt för 199 kr på HM för någon vecka sedan eller om något annat ytligt. Jag vill inte alltid blotta mig själv och mina känslor och tankar och jag tror inte att ni som läser varje dag vill läsa om hur ont jag har och om hur trött jag är i varje inlägg även om detta är något som ständigt är närvarande i mitt liv, ni som läser här regelbundet tror jag kan läsa mellan raderna många gånger och ni vet också hur mitt liv ser ut. Jag måste inte alltid detaljbeskriva saker och ting. Jag bloggar för att det ger mig positiv energi och inte för att ständigt beklaga mig.

Jag önskar dagligen att jag vore frisk och kunde leva ett friare liv, men det är jag inte och då får man hitta ett sätt att leva på som gör livet så innehållsrikt som möjligt med de förutsättningar som man har, man får kämpa, aldrig ge upp, resa sig när det känns som tyngst och aldrig hade jag trott att bloggandet skulle bli en självklar del i mitt liv som delvis ersatt det rika sociala liv jag inte längre orkar ha på samma sätt som innan jag blev sjuk, det har blivit en ventil och att jag skulle komma i kontakt med så många goa bloggerskor, ja det hade jag aldrig kunnat ana, ni är så betydelsefulla, TACK för att ni finns och TACK för att ni många gånger tar Er tid att skriva några rader här inne trots att jag varit dålig på att göra avtryck senaste tiden!

Kramar Bella ♥

15 kommentarer:

Ann-Louise sa...

Hoppas du kan släppa den kommentaren snabbt som faa...n! Sånt lägger vi inga krafter på tycker jag!

Hur går det annars med båten! Har ni sjösatt den och tagit någon tur? Ja du vet ju att er båt är min största aundsjuka och jag kan känna hur härligt det är!!

Må nu så gott Bella och var rädd om dig!

Kramar

Anne-Lie sa...

Bry dig inte om den dumma kommentaren. Vi som läser din blogg förstår hur du har även om du inte skriver om allt det tråkiga. Jag kan förstå varför du skriver om allt du gör , det är ju upplyftande för dig att trots värk och trötthet ändå orka med lite!

Tröstekramar
Anne-Lie

Susanne sa...

Det finns alltid människor som har åsikter och jag vet hur det känns men försök att inte bry dig för du är den ända som vet hur du mår.
Tack för fina ord om mina bilder, det är ju så skoj och dina bilder är inte så dumma heller :)

Ta hand om dig och många kramar

Lena S sa...

Tänk att det är anonyma människor som ska komma med såna kommentarer.

Jag tycker du är beundransvärd som kämpar på. Och jag gillar din blogg jättemycket.

Varma kramar till dej!

LOTTAS HOME sa...

Men vännen du är så stark och får kämpa så, du är en beundransvärd person!
Visst är det sorgligt att andra människor ska lägga sig i ens liv utifrån något man skriver i sin blogg. Så tråkigt att det drabbat dig också.
Hoppas att ni snart kan ge er ut på böljan den blå, det är ju såå härlig...
Ha en fortsatt fin vecka!
Stor styrkekram Lotta

cecce sa...

Såg kommentaren igår. Trist!
Det finns nog ingen som följer din blogg som inte förstår hur du kämpar och har det. Har aldrig ens tänkt tanken på att du skulle utnyttja något system eller dra nytta av din sjukdom på något sätt. Tror det är det dummaste jag hört på länge!
Glöm kommentaren! Fortsätt fokusera på det positiva och berätta din historia. Vi är kloka nog att förstå och att läsa mellan raderna om din kamp.
Tycker du är beundransvärd.

Kramar

Åse sa...

Du e beundransvärt stark, fortsätt så! kram

Helenas loggbok sa...

Vilken jäkla människa som kommenterat på detta sätt. Den kan ju som du skriver, inte ha läst ordentligt. Jag vet av erfarenhet att allt ont och kämpande inte syns på utsida. Min mamma har i alla år inte sett sjuk ut i ansiktet, vilket har varit så skönt, men att få kommentarer om att "du ser ju inte sjuk ut" kan ju vara lite jobbigt när man mår skit. Dessutom är skattesystemet i Sverige ganska bra den dagen man själv drabbas av sjukdom, det har vi märkt som bor i ett annat land. Så länge man är frisk och inte behöver sjukvård eller annan hjälp är det ju lätt att kritisera.
Fortsätt skriva som du gör. Vi är ju många som förstår dig och ditt kämpande och imponeras.
Stor kram till dig!
Kram
Helena

alegni sa...

fy sjutton, vilken sur kommentar du fick. jag hoppas du kan glömma den snabbt som attan, för du behöver verkligen få fokusera på trevliga och positiva saker, du som ändå har det så kämpigt med din sjukdom.
hoppas du får en skön maj!
dubbelkram
ingela

vitagavlar.blogspot.com sa...

Trist!
En stor kram till dig! /Lisa

Carolines hemligheter sa...

Det är så många som uppskattar dig och din blogg, ditt ärliga sätt att skriva och din omtänksamhet som alltid visar sig i dina fina kommentarer hos dina bloggvänner!

All styrka till dig Bella, stor kram från en trogen bloggläsare :-)

Marias Collage sa...

Bara att försöka "skaka av sig"... Inte roligt alls, det förstår jag, men som du sa, personen i fråga har säkert inte följt dig helt för då borde den vetat bättre.
Heja dig! Må gott, kram Maria

uh-huh-me.com / Nettan sa...

Hej vännen!

Tack för dina rader! Jag har inte heller ägnat tid åt bloggvärlden det senaste, så blir det ibland :) Vi mår bara bra tack men nätterna har varit lite tuffa då det är så varmt = inte mycket sömn för lilla tjejen... eller mamman :)

Vad ledsen jag blir av av att komma in och se detta du skriver om. Du ska inte bry dig, Bella! Du är en stor inspiration för mig och många andra och näää, åh vad arg jag blir! Min blogg är också ett ställe där jag vill sprida glädje och positivitet, precis som det står i min tagline!

Sköt om dig och glöm detta nu. Det är kanske någon som är i samma sits som dig men inte fått lika bra hjälp eller som inte hanterar livet lika bra? Med andra ord, gammal hederlig avundsjuka!

Massa kramar!

Annas inspiration sa...

Hej fina du!

Dumma & elaka människor finns överallt, hoppas du redan släppt kommentaren!

Vilken fin liten stuga du visar upp i dag :-)

Hoppas kvällen blir bra
MÅNGA KRAMAR

Penntrollet sa...

Håller med de andras inlägg. Försök släpp kommentaren, tyvärr finns det dom som måste spy elakheter omkring sig. Ha en fab helg i sommarvärmen.

Kramz