lördag 21 maj 2011

Trevlig start på helgen...


Lördagen började med besök av lilla L och hennes goa mamma...

Det blev fika ute i solen samtidigt som sambon och  L lekte leken lägga sten i blå plasthink...

L var så söt idag i sin blåa Madickenklänning och vita små conversekopior, här tittar vi faschinerat på den stora stenen som med sambons hjälp är på väg in mellan thujorna...

Nedan för vår altan i slänten mot våra grannar har det legat kalkstenar i olika storlekar, har säkert varit jättefint en gång i tiden, men vi har insett att vi inte orkar hålla efter allt ogräs så i söndags la vi ut en annons på blocket att kalkstenarna bortskänkes mot avhämtning och nu är alla stenar borta, men en riktigt stor sten fick inte den siste som var här med sig så den rullade sambon in i trädgården idag för att det skulle bli helt tomt så att han kunde ta bort ogräset, jämna ut, lägga på ny jord och så gräs...I samband med att vi lägger ny trall på altanen ska vi byta ut räcket som ni ser på bilden ovan till smala liggande träribbor. När vi var hemma hos min bror och svägerska i påskas så hade de gjort exakt ett sånt räcke som vi tänkt oss...

Go kväll!

Vilken härligt skön och solig lördag det varit idag, inte jättevarmt och vinden har varit ganska kylig här på Västkusten, men ändå gott att kunna sitta ute i solen efter en vecka med regn och rusk. Igår var vi på trevligt födelsedagskalas hos min goa vän K som fyllde år, det bjöds på god grillad mat och det blev en kväll med många glada skratt, TACK än en gång K och P för den trevliga gårdagskvällen!

Idag har besöken avlöst varandra, det har inte blivit så mycket umgänge med vännerna senaste tiden så det var efterlängtat att få sitta i solen och umgås först med lilla L och hennes mamma T innan vännen A kikade förbi. Vi passade på att uppdatera oss om vad som hänt den senaste tiden samtidigt som sambon bytte div filter, impeller och lite annat i motorn på båten som nu är helt klart för sjösättning och gjorde i ordning slänten och sådde gräs där. 

Dagen avslutades med spontanbesök av  bästa S som var ute på cykeltur, spontanbesök tycker vi om och S stannade kvar och grillade med oss nu ikväll, trevligt som alltid och efter denna dag har jag fulltankat mitt konto av positiv energi. Jag har inte gjort så mycket mer än suttit en stol i solen och städat båten invändigt, men det var välbehövligt och nu blir det bara lite slötittande på tv:n innan jag säger go natt efter en mysig dag som varit mycket uppskattad och välbehövlig!!

Kramar Bella ♥

1 kommentar:

Mia sa...

Precis sådant räcke håller voi på med till vår altan....

Vilken härlig dag!

Kram