onsdag 25 maj 2011

Färgstarkt i naturen och mat från Västkusten...


Gick ett varv i trädgården tidigare ikväll när jag var ute och matade fiskarna i dammen och det är verkligen en färgprakt vår natur har att bjuda på just nu...


 Orange är ingen favoritfärg, men i naturen funkar den...

Är gult fult? Tja, på rätt saker så är det väl inget fel på den gula färgen och säga vad man vill om alla maskroser som invaderar gräsmatta och rabatter sommartid, de lyser ju i alla fall upp i det gröna, även om de är oönskade...

Sambon sitter snart på tåget hem ifrån huvudstaden och själv tar jag tillvara på min egentid, för hur mysigt det än är att ha den man lever med hemma så är det ibland skönt med en kväll för sig själv, har passat på att vila ordentligt denna onsdagseftermiddag och nu tittar jag på Klockan åtta hos stjärnorna som denna vecka är här ifrån Västkusten, närmare bestämt Göteborg och Erika Johanssons meny som var kvällens första föll mig i smaken och jag kan tänka mig att göra alla tre rätterna nästa gång det vankas middagsbjudning. gratinerade champinjonshattar, fisksoppa och en frisk dessert med olika bär och frukter. Recepten hittar ni här.

Senaste dagarnas kraftiga vindar har nu bedarrat och även om det fortfarande blåser så är det stor skillnad mot tidigare i veckan. Pratade med min svärmors särbo tidigare ikväll och han satt på en uteservering i Tyskland och njöt i solen och termometern visade på 27 grader. Låter underbart i mina öron och jag längtar nu efter riktig värme och ledighet. Är så galet trött att det är mer eller mindre hopplöst att ta sig upp på morgonen och snoozningarna blir alldeles för många i dessa dagar.

I matprogrammet på tv visas nu bilder ifrån ett vintrigt Åstol där Peter Harrysson bor och längtan efter årets sommarbesök på ön gjorde sig påmind, Åstol har blivit en av våra favoritöar och det blir alltid en tur dit med båten under semestern och så även i år får vi hoppas.

Blev en liten paus i skrivandet av det här inlägget då det bankade på dörren för en liten stund sedan, blev lite smått rädd först, men sen mest förvånad när det var sambon som kom hem fyra timmar tidigare än vad han sagt, han hade lyckats att få byta till ett tidigare tåg och är nu mer än nöjd över att redan vara hemma.

Nu åter till tv:n och Grey´s Anatomy som precis började!

Kramar Bella ♥

2 kommentarer:

Helenas loggbok sa...

Visst är det en härlig tid nu? Jag tycker om att ha hela härliga sommaren framför mig. Vi är ju turen att vara lite mer bortskämda med varmare väder här i Luxemburg. Igår var det 25 grader och det verkar bli en lika härlig dag i idag. Hoppas denna värme flyttar sig så även Sverige får ta del av den till helgen!
Stor kram
Helena

uh-huh-me.com / Nettan sa...

Ja, det är så härligt nu men tycker våren sprang förbi för fort, kan bero på att den i stort sett regnade bort här på Västkusten :/ Mycket gott att plocka med sig in i trädgården är det nu iaf och mer kommer det :)

ska läsa ikapp lite härinne, bloggläsning prioriteras ej i dessa dagar :)

KRAM och ha en underbar helg!