tisdag 3 maj 2011

39 års krisen...

Lättläst, underhållande och den perfekta läsningen när du vill koppla av är Jane Greens bok 39 års krisen...

Än har jag själv några år kvar tills en eventuell 39 års kris, men det hindrar ju inte att man läser en underhållande bok om just detta. Boken är skriven av Jane Green och handlar om ett kompisgäng som återförenas efter 20 år på grund av tråkiga omständigheter: En i gänget – Tom – omkommer i en fruktansvärd terrorattack och för att sörja sin ungdomskärlek bjuder Holly in sina gamla skolkamrater för en middag. De har alla varit goda vänner med Tom och även om de andra inte umgåtts regelbundet och kontakten dem emellan blivit allt mer sporadisk genom åren så har de inte helt klippt banden med varandra och när de nu tar upp kontakten igen, hittar de snabbt tillbaka till varandra igen. Alla brottas de med personliga problem och dilemman.

Holly är tvåbarnsmor och gift med en uppblåst, dominant advokat som är svag för allt som andas överklass. Hon sliter med att erkänna för sig själv att hon aldrig älskat sin man och frågar sig om hon verkligen ska leva vidare i ett kärleksfullt äktenskap.

 Saffron är känd skådespelare och har ett förhållande med en gift mycket populär skådespelare som hon lärde känna när hon påbörjade sin nykterhet med hjälp av Anonyma Alkoholister. Kan hon stå ut med att han aldrig kommer att lämna sin fru? Klarar hon av den ständiga kampen mot alkoholens lockelser?

 Olivia är fortfarande barnlös och uppriven för att hon just blivit dumpad av sin sambo.

Paul lever i ett lyckligt äktenskap med en framgångsrik affärskvinna. Det enda smolket i deras bägare är deras ofrivilliga barnlöshet. Ska de ge upp drömmen om barn eller kanske bestämma sig för att adoptera?

 En bok för hängmattan eller stranden i sommar om du gillar chich lit böcker al a Marian Keys!
 
Kramar Bella ♥

6 kommentarer:

Signe 1 sa...

hej vännen!

hoppas allt är bra med dig, här är blogginspirationen i botten just nu, men den kommer väl tillbaka nångång hoppas jag;-) har väl 38-årskris, haha...

ta hand om dig!

kraam sofia

milla-andante sa...

Hihi... skönt att ha fyllt 41...;)

Vilken härlig lista om 80-talisterna, jag log rakt igenom av en massa minnen!:)

Har heller inte varit så aktiv på kommentarsskrivande, fint väder gör en trött framåt kvällen!:)

KRAM vännen

Susanne sa...

Låter som en bra bok.
Vilken fin Pippitröja du köpt, är lite sugen själv.

Kram och sov gott

Carolines hemligheter sa...

Jag har också varit "dålig" på att läsa bloggar och kommentera den sista tiden, orken har helt enkelt inte riktigt funnits... En slitig vår på flera sätt men nu hoppas jag på att det vänder!!!

Hur är det med dig, hoppas att det fungerar bra med rehabträningen och att du har haft möjlighet att ladda batterierna under den sista tidens sköna vårväder (även om det varit helt bedrövligt idag med SNÖ i Stockholm)?

STOR KRAM

Anne-Lie sa...

Hej!

Den boken måste jag låna, även om jag har passerat 39! Det låter som en bok som jag skulle gilla. Snygga koftor, svårt att välja!

Ha det skönt i vårvintern!
Kram Anne-Lie

Marie sa...

Jag har väl gått igenom både 39- och 49-årskris, men jag tror nog jag uppskattar boken ändå;)
Perfekt med lättlästa böcker nu när det börjar närma sig sommaren!!
Kram♥