måndag 23 maj 2011

Ta bort fläckar på vita Converse...


Ett utspillt rödvinsglas i fredags stänkte ner mina vita Converse...


Kom hem och insåg att Vanish-flaskan var slut så dagarna har nu gått utan att jag gjort något åt fläckarna. Gick till Scorett och fick tips om en produkt som heter ShoeWhite...


Har hört att man helst inte ska köra Conversen i tvättmaskinen, hur gör du? Jag provade i alla fall att dutta på den vita skokrämen...

Resulatet såg till en början riktigt bra ut, ser nu efter en stund att fläckarna lyser igenom lite grann och att den vita skofärgen är lite gulare än tyget på skorna, men det får duga. Har du några tips på vad du tar på fläckar på dina vita skor så dela gärna med dig!!

Ännu en ny vecka är här och maj månad närmar sig redan sitt slut, på jobbet är det lönekörningar som gäller just nu och det är hektiska dagar för att hinna få färdiga allt i tid till utbetalningen senare i veckan så när man väl kommer hem finns det inte mycket krafter kvar till att orka göra så mycket vettigt. Har idag vilat och sitter nu framför tv:n och tittar på Mamma byter bo, faschineras över hur olika uppväxter barn får beroende på vilka föräldrar man har. Tror nog att många skulle kunna lära sig lite av att få byta familj några dagar, plocka med sig godbitarna och kanske få lite perspektiv på hur man lever sitt eget liv. Nu är ju oftast familjerna som deltar i programmet varandras ytterligheter, men när man ser programmet känns det som att man själv har en ganska så sund inställning till barnuppfostran som inte är så extrem, utan ganska lagom och "normal".

Hoppas ni haft en bra start på veckan och på återseende imorgon!

Kramar Bella ♥

10 kommentarer:

Villa Björkenäs Backen sa...

Hej!

Tack för titten hos mig ;)
Så kul när folk hittar till mig och vi alla hittar till varnadra. Det är ganska så häftigt med denna bloggvärlden ;)
Och samtidgit nått som tar tid men här kan man trots altt hittar fina människor och det här är ju så kul.

Vi har samma rengörings medel... Kanske kan du testa galltvål men jag har samma erfarenhet att inte tvätta dom i maskinen.
Vi har gjort det och limmet släpper.

Nu ska jag ta och krypa net i soffan men ha en fortsätt bra kväll och vecka!
Välkommen åter ;)

Kram Sirpa

milla-andante sa...

Har precis kört dotterns i maskin, och det gick bra, men det kanske det inte alltid gör och hennes är gamla. Skulle kanske inte lagt i mina nya! När jag spiller vin på vit duk så brukar jag hälla på salt, det borde ju fungera även på tygskor, dock gör jag ju det alltid direkt, men du kan ju testa!

KRAM

milla-andante sa...

Intressanta tankar du har Bella! Jag har ju själv funderat lääänge på vad jag vill och vad som passar mig, och det är som du säger nog olika vad som ger och tar energi. Tillåt dig att drömma och fantisera, det låter spännande!!:)

Kram igen:)

Helenas loggbok sa...

Vad trist med fläckarna på dina Converse. Jag har kört mina i maskin och det gick bra, men kanske att de krympte typ 1/2 storlek.
Har varit i affären och letat efter något som liknar hederlig svenskt Klorin, men hittade inget. Köpte något annat som ska göra vitt ännu vitare, får se om det hjälper till lite solkiga vita kläder?!
Ha en bra dag!
Kram
Helena

Nina "Morgonpigg 3 barnsmamma" sa...

Jag tvättade mina gräddvita converse i tvättmaskinen och det gick väl ok. Dom blir ju liksom lite trådiga där vid gummit, men det trodde jag berodde på att mina är så gamla! :(

Annars är det nog VANISH jag tipsar om. Älskar VANISH! :)

// Nina (hittade hit från en annan blogg)

Annas inspiration sa...

Har missat mamma byter bo, skulle gärna vilja se men är helt dagvill i tvprogramstablån.

Tur att fläcken blev mindre synlig, själv äger jag inga vita converse för jag är en smutsmaja ;-)

STOR KRAM

Marias Collage sa...

Trist med spillet. Hoppas du får bort det, lite bättre var det väl med krämen iaf.
Mina behövs också tvättas, det lutar nog åt en omgång i maskinen trots allt.
Ha det gott!

Anonym sa...

Efter råd från en som jobbar med Converse tvättar jag numera mina vita i maskinen titt som tätt! 40 grader. Inga problem och de är fint vita. Jag får ofta frågan om jag köpt nya :)

Kram från Malena

Emm sa...

På skopunkten finns ett slags sudi som man kan köpa som man suddar ut fläckar och smut med...det funkade och jag kan varmt rekommendera det :) Kram

Ellen sa...

Om inget annat funkar - ta svinto på plastsulan! Det ska löddra ordentligt hela tiden, så du inte repar. Torka sedan av med lätt fuktig trasa. Ev lite sko-olja på så att inte plasten torkar och åldras. - Skydda tyg/skinn runt om så du inte får fläckar!