torsdag 19 maj 2011

Rabarberpaj...


Fick ett knippe rabarber av svärmor i helgen som jag inte orkat ta hand om tidigare... 


Men, idag blev det en rabarberpaj gjord efter ett jätteenkelt recept som Ni hittar nedan...


Grannen ringde samtidigt som jag stod och rörde ihop ingredienserna och det blev visst en sak för mycket för mig idag så jag missade att ha i 1 dl socker, men förvånansvärt nog så blev pajen riktigt god ändå, om det berodde på att jag hade rabarber som var bra mogna eller inte det vet jag inte, men jag kan tänka mig att skippa sockret i mjöl och havregrynsblandningen även nästa gång. Sambon kom in och grymtade lite när han såg att jag gjort paj utan "riktig" pajdeg i botten, men åt sedan med god aptit och betyget på pajen blev mer än godkänt!

Ännu en vecka närmar sig sitt slut och det är redan torsdagkväll. Dagen har ägnats åt arbete, bassängträning, lunch med pappa, mathandling, vila och lite bakning nu på kvällskvisten. Har kort dag på torsdagar och arbetar bara 2,5 timme innan bassängträningen, så här under våren när det är boksluts- och deklarationstider känns det som en lite för kort arbetsdag även om jag vet hur viktigt det är att jag tar hand om min kropp, det är inte helt enkelt att få tiden att räcka till på jobbet till allt som måste göras, men det är bara att bita ihop och göra det bästa åt situationen. Arbetar man på redovisningsbyrå går det aldrig att komma ifrån att våren är den tid det är som allra mest att göra.

Morgondagen börjar med kundbesök och sen blir det fortsatt arbete på kontoret innan det är dags att stänga av datorn och ta helg. Nu ska jag ta en liten bit paj till och titta på Grannfejden på 3:an. Receptet på pajen kommer här och så hoppas jag Ni får en trevlig torsdagkväll!

RABARBERPAJ
4 port

1 knippe rabarber, 3-5 normalstora stjälkar
1 msk potatismjöl
0,5 dl strösocker
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl strösocker
50 g smör
2 msk sirap eller honung (jag tog sirap)

GÖR SÅ HÄR:
Skölj och skär rabarbern i mindre bitar. Lägg i formen, blanda potatismjöl och strösocker och strö över rabarbern, låt stå en stund. Blanda havregryn, vetemjöl och strösocker och strö över. Skiva kallt smör med hyvel och täck hela formen. Ringla över sirap eller honung. Grädda i ugn 175 grader i ca 30 minuter.

Kramar Bella ♥ 



6 kommentarer:

Susanne sa...

Åhhh det är så gott med rabarberpaj, jag ska se om jag kan tigga till mig lite av grannen. Hittade ett recept på kyckling med rabarber som jag måste prova :)
Hoppas att det är bra med dig.

Kram och sov gott

Mia sa...

Mums!!! Den måste provas..

Kram

Anonym sa...

Gud så gott och oj vad man vill fylla trädgården med en massa läckerheter som man kan ut och plocka av!

Ha en fin helg kära du

cecce sa...

Mmmm...den ser god ut!! Ett enkelt men bra recept. Gillas:-)

Hm...det är tydligen fler än vi lärare som har massor att göra så här års:-) Kan tänka mig att alla som håller på med bokföring och redovisning har massor nu. Pratade med min revisor häromdagen och hon sa ungefär samma sak som du.
Tur det snart är semester.
All heder åt dig som kämpar som du gör!!

Kramar

alegni sa...

det där ser riktigt gott ut, och helt fantastiskt att du inte saknade sockret alls. det borde jag också testa.
hoppas du har en skön helg!
kram
ingela

En helt vanlig mamma sa...

nu fick du mig att palla rabarber hos svärmor. Mumma.

Tack för alla kommentarer i bloggen, det värmer väldigt.