tisdag 5 maj 2009

Rabarberkaka med kokos


Rabarerkaka med kokos...

God Morgon!

Ny dag, nya möjligheter... Jobbet väntar och senare i eftermiddag ett snabbt besök i nya huset. Måste lämna tillbaka tapetproverna i dag också, får låna dem igen när vi väl kommer in i huset nästa fredag. Tror inte jag nämnt att sambon gått med på att ha den ljusgråa tapeten i vardagrummet som jag hittade och blev lite smått kär i, vilket självklart gör mig jätteglad tror den kommer göra sig så bra som fondvägg i vardagsrummet.

Såg det här receptet i allt om mat igår och tyckte det såg riktigt smaskigt ut, så varsågoda...

RABARBERKAKA MED KOKOS

Ingredienser

20 bitar

175 g smör, rumsvarmt
2,5 dl strösocker
3 st äggulor
4,5 dl ljust och milt fullkornsvetemjö, Kungsörnen
2,5 tsk bakpulver
1 tsk koriander, malen
1 krm salt
1 dl mjölk
3 st äggvitor
500 g späda rabarber, skurna
0,5 dl kokosflingor


Gör så här
1 Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker vitt. Tillsätt äggulorna och mjölet blandat med bakpulver, koriander och salt. Rör ner mjölken.
2 Vispa äggvitorna till tjockt fast skum i en ren och torr bunke. Vänd ner i kaksmeten med en slickepott.
3 Bred ut smeten i den smorda och bröade formen. Fördela rabarbern över kaksmeten. Strö över kokosflingorna. Grädda kakan i nedre delen av ugnen, 40 minuter.
4 Låt kakan svalna och skär den i rutor. Servera kakan med fluffigt vispad Kelda wonderful van- illa (vaniljvisp) eller vaniljglass.

1 kommentar:

homebylina sa...

Mmmm...den kakan såg smaskens ut =)
Ha det gott! Kram Lina