söndag 17 maj 2009

Schellack och grundfärg...


Dagen började med att vi täckte det sista på mellanvåningen som inte ska målas eller tapetseras...


Öppna spisen är väl inlindad i plast liksom köket...


Här har vi precis schellackat alla kvistar i taket, därav de vita fläckarna...


Såg mest ut som bruna missfärgningar när de torkat... Vi köpte en sorts kvisttäckare på burk som vi sprayade på, jättesmidigt, men odrygt, de flaskor vi hade tog snabbt slut och vi fick åka och köpa två burkar med "vanlig" flytande lack för att få det färdigt... 60 kv på mellanvåningen, hela taket över trappan och hallen på övervåningen ska bli vitt så det är några kvadratmeter, och det tog sin tid...


Trodde aldrig vi skulle få börja måla, men till slut så var det dags att plocka fram grundfärgen...


Så här långt hann vi idag innan krafterna tog slut...

Äntligen hemma... Är så trött efter en dag i huset, vi har täckt murstock och trappa och allt annat som inte ska målas, schellackat alla kvistar i taket och börjat grundmåla. Tanken var att vi skulle grundmålat klart hela taket idag, men vi fick ge upp då vi helt enkelt inte orkade få det färdigt. Jag har ju fått lära mig att jag måste lyssna på min kropp när den säger ifrån så det fick bli så idag. Det kommer en dag imorgon och då ska jag orka arbeta och det finns ju en hel del som ska göras i huset så det gäller att spara på krafterna. Känns lite segt att kroppen är som den är och att orken inte är där. Det jobbigaste är dock att det gör så ont i mina händer när jag grejar, fingrarna låste sig det sista, det är lite skrämmande och jag ska nog inte tänka på hur de kommer vara om 20 år, nej nu är det fokus på huset och för varje gång vi kommer dig så känns det mer och mer som hemma. Tror och hoppas vi kommer trivas det känns hemtrevligt och så skönt att gå ut och sätta sig på trappan på framsidan och äta lunch som vi gjorde idag. På eftermiddagen blev det mat på altanen, det är gott om plats och nu är det inte många dagar tills det är inflyttningsdaga!!!

12 kommentarer:

Stjärnor & Champagne sa...

Ojojoj det här ser vääääldigt spännande ut. Skall bli så kul att se resultatet. Jag trodde faktiskt att du var mörk, hihi. Du ser vad fel man kan ha.

Kramkram A

home by lina sa...

Ja, måla tak kan vara ganska drygt och oftast brukar det både kännas i nacke och rygg efteråt. Det ser ju så enkelt ut på Äntligen hemma när det sprayar lite"lätt", ni kanske skulle ha kontaktat dom =)
Ha en bra vecka! Kram Lina

Aratorps Lena sa...

Jösses vad ni har grejat och fint blir det! Vilken skillnad det kommer att bli med det vita, man får verkligen lön för mödan direkt! Ta hand om dig! Kram Lena

Ann-Louise sa...

Vilket jobb!
Men det blir ju fint också! Huset verkar stoorrt!

Kul följa er i fortsättningen.

Kramar

A home far away sa...

Oj vad spännande att se slutresultatet, men som sagt allt ser ju så lätt ut på tv...

Kram Gunilla i Singapore

Livet i byn sa...

Oh så fint ni kommer att få det, helt underbart. Men det är en del jobb innan man blir klar.

~Livet i byn

Mia sa...

Hejsan
Oj, vad fint det verkar vara i ert hus. Mycket tegel... jag gillar! =) Ska bli spännande att se hur det blir. Ni verkar vara grymt effektiva! Vad mycket ni hann med. Ta det lugnt bara så din kropp orkar med... Kramar Mia

Att ha det gott sa...

tack för din kommentar hos mig
den gjorde att jag hittade hit
Lägger in dig bland mina favoriter för hit vill jag återkomma

Helenas loggbok sa...

Vilket jobb med alla kvistar! Det är ju skittråkigt, men man vill ju inte ha fula gula fläckar överallt när man målat. Det kommer blir jättefint när all panel är målad, ska bli spännande att se fortsättningen!

Det är svårt att lyssan på sin kropp ibland, men jag förstår att det är ett måste för att fixa morgondagen. Det kanske är lätt att säga för andra, men tänk inte på hur det är om 20 år. Det gäller att leva i nuet och det gäller ju för oss alla, man vet inget om morgondagen.
Kram
Helena

jessi sa...

så kul o se foton av renoveringen! Jag är så fascinerad av hur färg kan förändra ett rum totalt!

Ta det lugnt, viktigt du ej sliter ut dig för mycket. Ni hinner!

KRAMISAR

Signe 1 sa...

Ojoj, här händer det grejer:-) Vad fiint det kommer bli:-). Ta inte ut dig på kuppen bara!! Tävlingsdax hos mig om du har lust, Kram Sofia

Fröken Fräken sa...

Oj vad ni har plastat! ;-) Det är ju inte roligt med underbarbetet, men sedan när man är klar så är det ju värt det. Det är inte kul när kvistarna börjar blöda igenom när man tror man är klar om man inte har använt shellack. Det kommer att bli toppenbra när ni är klara!