måndag 11 maj 2009

Sovruminredning

Hemnes-sängen på bilden från IKEA står på vår önskelista till sovrummet, den finns i två varianter, både med låg och hög fotända, vi vill ha den låga och det här var den enda bilden jag hittade hos IKEA på den så jag ber om överseende med alla plus-tecken som finns på bilden...


Sängbord i samma serie...

Hemnesbyrån med åtta lådor har jag spanat på länge och nu blir jag kanske snart ägare till en...

Tanken är att vi ska göra någon typ av walk-in closet, riktigt hur och vilket storlek den ska ha har vi ännu inte kommit fram till, men vi vet att vi vill ha dörrarna ovan...

Det är måndagkväll och Nytt Läge på tv:n och vi sitter som bäst och funderar på vilka tapeter vi vill ha till huset. Vi har varit och hämtat nya tapetprover då vi inom de närmsta dagarna måste bestämma oss för hur vi vill ha det. Har ju hittat en jättefin ljusgrå till vardagsrummet, men uppäckte idag att den kostar 240 kr/meter och måste specialbeställas vilket vi tycker är lite väl dyrt även om det bara är en fondvägg som ska tapetseras, men för 300 kr/rulle så finns det en hel del snygga tapeter att välja på och det är lite skillnad i pris. Vi får klura lite på det där...
Annars har måndagen avlöpt med jobb som vanligt, telefonsamtal till bank och försäkringsbolag har avklarats av, en vanlig vardag med andra ord!!

12 kommentarer:

Nettan sa...

Tack Bella för dina rara ord inne hos mig !
Skönt att du ändå fått en " diagnos " & utifrån den kunna hjälpa dig själv så gott det går.

Men JAG vet, vägen dit är lång !
Fick min diagnos MCTD = bindvävsreumatism + Raynauds phenomen ( kärlkramp i händer & fötter ) när jag var 26, är nyligen fyllda 35 & jag kan säga att jag fortfarande har svårt att inse & leva med min sjukdom.
Första 4 åren var pest rent ut sagt, testade olika mediciner & inget vart jag bättre av =0(.
I samma veva gick min Mamma bort 54år i en stroke & allt började om på nytt.

2006 fick jag gå med i PILA-projektet, som inte ledde till nått.
2007 ville FK att jag skulle ta sjukpension, men sa blankt nej, för att jag VILLE jobba, iallafall 50%, men inget hände.
Maj 2008 fick jag gå med i FAROS-projekt mellan FK & AF, arbetstr. på eget bevåg 75% direkt, men efter 4 mån. blev jag sämre i händerna pga kyla.
Inget mer hände efter det.
Nov. 2008 vart jag " varslad " fr. mitt jobb som USKA pga mina medicinska orsaker & någom omplacering gick inte att få hos min dåvarande arbetsgivare, bara & gilla läget.
Nu Maj 2009 den 6 tog FAROS slut, ska träffa reumaläkare på Torsdag om ev. sjukskrivning, men min handläggare på FK trodde inte att de skulle godkänna den, eftersom jag varit " SJUK " så länge ???

Vad ska jag göra, lägga mig ner & dö !?
Är väl det de vill, så blir de av med mig ;0).

Inte lättaste & hitta ett jobb som passar mig & mina besvär, inte med i ngn. A-kassa & får ej stämpla, pga att jag vart sjukskriven för länge.

Vet snart inte vad jag ska ta mig till.
Utan jobb & inga pengar !

SÅ JAG FÖRSTÅR DIG !
Hoppas att det kommer lösa sig för DIG i framtiden.
Ta hand om dig & Lycka till med ert NYA hus =0)
Många Varma Kramar // Nettan

Sue sa...

Tack för dina söta ord om barnen i min blogg hjärtat!

Den serien är jätte fin!!! Ska ni absolut satsa på tycker jag!!!!

Nu har jag fått barnen i säng och äntligen lite egentid...skönt!!!

Hoppas du får en mysig kväll hjärtat!

KRAAAAAAM!!

Signe 1 sa...

Härligt att snart få flytta in!!:-) Det är en magisk känsla, så kände jag iaf. Mmmm...Hemnes-säng! Vill ju ox ha en sån, men mannen ser lite skeptisk ut, hihi. Kram Sofia

Anna sa...

Vad kul att köpa möbler :-)
Fin serie!

hoppas du fått en fin start på veckan
kraaam

Stjärnor & Champagne sa...

Brr 240 kr/m, ja det var mycket. Jag har köpt 2 rullar till hallen á 640 kr och det är dyrt, men jag har rabatt men ändå. Svårt att välja tapeter tycker jag. Tack för dina urgulliga ord om min blogghörna, hihi. Nu tycker ju inte jag att den är så fin men som skrivet funktionell. Jag tror att alla på dessa bloggar är ute efter denna säng. Den är jättefin och allt som hör till tycker jag.
Ha det så gott...

Stor kram Anne

Sofia sa...

Det var nog skönare i tanken än i verkligheten då det var lite kallt ikväll. Lycka till med nya huset, så spännande att flytta in i något nytt! Ha en fortsatt skön måndagskväll! kram

Livet i byn sa...

Den sängen är så fin, ihop med det andra vita så snyggt!!

~Livet i byn

home by lina sa...

Ja, hemnes serien är sååå fin! Och som du kanske vet har jag både dubbelsängen med låg fotgavel, sängbord, garderober och den 8-lådiga byrån =)Fint när allt harmoniserar tycker jag! Ha en bra dag! Kram Lina

Helenas loggbok sa...

Hej Bella!
Hemnes serien är jättefin. Bäst att du passar på att handla innan IKEA slutar med den i sitt sortiment. Tycker alltid att det är så att när jag kommer till kritan, ja då har IKEA slutat med det!!!
Vi har många möbler i den serien, både i svart och vitt, och jag älskar dem!
Vi har ett kontrakt att stanna här i Luxemburg i 3+1+1 år. Men nu i dessa kristider är vi glada om vi får stanna våra 3 år. För kortare tid hade vi inte slitit upp barnen från deras trygga värld och sålt allt vi ägde i Sverige.
Ha en bra dag!
KRamar
Helena

VITA NYANSER sa...

Vad kul att planera flytt. Det ser jättefint ut allt det där, åh, vad kul!!!

Tack goa för din fina kommentar hos mig.

Ha det bra!
Kram l-l

Emma sa...

Igår var jag här och funderade på Tiwestsoffor, men nu har jag fastnat! Har suttit och läst alla inlägg tillbaka till före jul! Du har en himla fint skriven blogg, och typ alla recept har jag lagt till i min favoritlista, allt ser så gott ut... möbler och kläder är precis i min smak också! Lider med dig i sjukdomsbesvär och Försäkringskassebesvär.

Miia - There´s no place like home sa...

Vad kul att få planera & inreda ett helt hus! Igår fick jag en jättelängtan efter hus - tänk att på somrarna bara kunna öppna dörren och gå ut barfota i gräset... Hihi, dagdrömmer här. :) Jag är mer än nöjd med vår lägenhet - men om några år så...

Hoppas du har en finfin tisdag! Kraaam