torsdag 28 maj 2009

Sambons nya leksaker och vattenproblem...

Som husägare så måste man ju självklart ha en gräsklippare...

Efter premiärturen i måndags med sin nya leksak var sambon mer än nöjd, inköpet fick toppbetyg!!

Vårt andra inköp är en högtryckstvätt med trallrengöring...


Vilken skillnad det blev!!!
Det är redan torsdag kväll och även denna vecka har bara rusat iväg. Igår städade vi ur det sista i lägenheten och det känns skönt att det är klart så att vi kan fokusera på huset nu. Tyvärr så har vi fått problem med vattnet i huset. Vi har vid flera tillfällen frågat säljarna om vattenkvalitén och om det fanns några kända fel vad det gällde vattnet då huset har egen brunn, men allt var som det skulle enligt dem. Sen vi fick tillgång till huset har vattnet varit gult, och på övervåningen t o m rött, mitt blonda hår har blivit gulfärgat och jag har sett hemmablonderad ut, tack för att det finns silverschampoo... Har inte vågat tvätta några vita kläder ännu och efter att ha pratat med grannen som vi delar brunnen med så är det tydligen problem med vittvätten då vattnet alltid varit lite brungult. Grannen har satt in ett filter som gjort missfärgningarna bättre så det ska vi göra. Vi ska även skicka in ett vattenprov för att få klarhet i varifrån det gula kommer och med tanke på missfärgningarna vill man ju kolla upp så att vattnet är tjänligt att dricka. Känns tråkigt att inte fått upplysning om de här problemen och att brunnen tydligen varit helt tom för ca två månader sedan är inget vi fått reda på.
Inte nog med att vattnet varit gult så blev trycket i kranen i tisdagskväll bara sämre och sämre och när sambon gick ut i garaget för att kolla tanken och pumpen möttes han av en näst intill tom tank och en pump som läckte vatten. När han försökte pumpa upp tryck i tanken gick säkringen hela tiden. Inte riktigt vad man önskar sig fjärde dagen i sitt nya hus. Vi insåg ganska snabbt att det var ett elfel som orsakade problemen och inget vi kunde åtgärda själva så det blev telefonsamtal till försäkringsbolaget som skickade ut en rörmokare som liksom vi kom fram till att det var ett elfel som var problemet. Någon har kopplat förbi överbelastningsskyddet i dosan ute i garaget, vilket man såklart absolut inte får göra, detta orsakade att motorn i pumpen brändes sönder då överbelastningskyddet inte gick in. Enligt den elektriker som senare hjälpte oss var detta något vi inte kunde veta om och han liksom försäkringsbolaget kommer försöka få detta till ett dolt fel.
Att ha fungerande vatten är ju ett måste så vi får verkligen hoppas på att vi kan få en lösning på missfärgningarna, den nya vattenpumpen funkar i alla fall bra och efter en dag utan vatten inser man verkligen vad beroende man är av vatten och vad mycket man använder det till i vardagslivet.
Nog om våra vattenproblem, imorgon återkommer jag med ett mindre långrandigt och positivare inlägg, nu blir det en timmes bloggläsning innan det är dags att krypa i säng, på återseende imorgon!

6 kommentarer:

Ann-Louise sa...

Nej vad trist det där lät. Hoppas ni får det som dolt fel och de tidigare ägarna är väl ansvariga för fel ett antal år eller hur är det där?

Tack för omtanken för hur jag mår och det är helt klart bättre nu. Men jag har en rethosta som gör mig tokig vid sängdax. Tur det finns dunderhostmedicin men jag blir drogad och får svårt att somna helt, men hostan upphör ;)

Ha en bra fredag nu med strålande sol verkar det som!!

Kramar

Stjärnor & Champagne sa...

Huset slutade på 5,6 och då skall det ju renoveras också minst 1 milj. Inte klokt...Jag går förbi huset med vovven och snyftar varje gång. Det där med vattnet måste ni bestrida mot säljarna, ring mäklaren så får dom ta tag i det. det verkar ju som att dom undanhåller sanningen när grannen säger något annat. Jag skulle inte tveka, kör hårt. Läste upp det för maken och han bara skakade på huvudet och sa att jag skulle aldrig ge mig.....Lycka till.

Kram Anne

Nettan sa...

Nä men vad tråkig start i nya huset !
Det vattnet kan ju inte va så bra att drick =(.
Skulle koka upp det om jag va du & förvara i kanna i kylen tills ni vet !

Hoppas det löser sig !
Lram Nettan

homebylina sa...

Tråkigt med vattnet, hoppas att ni kan få det som ett dolt fel på försäkringen! Leksaker... =)Ja, det blir en del som måste köpas när man skaffat hus, men jag skulle absolut inte vilja klippa för hand =))Ha en bra dag! Kram Lina

jessi sa...

Vad tråkigt. Det är helt klart fel av säljarna att "ljuga" om vattnet, de är vad de har gjort. Kontakta er mäklare direkt som sålde huset. Så får det inte gå till. (min man mäklare så vet en hel del)

Lycka till!

kramar

Helenas loggbok sa...

Fy vad trist. Det är ju sådana här fel man absolut inte vill ha när man nyss köpt hus. Stå på er! Det verkar ju som säljarna mörkat saker de borde informerat om!
Håller tummarna att allt löser sig snabbt och enkelt!
Kram
Helena