söndag 3 maj 2009

Citrusfisk i paket med sällskap...


Tredje dagen i rad med grillat, då fick det bli lax med tillbehör i folie...


...med grönsallad och vitlöksbröd till blev det en god måltid som jag absolut rekommenderar!!

Vilken soft dag denna söndag varit hittils, har inte gjort många knop, min kropp behöver vila känner jag så jag har bestämt mig för att lyssna på den och låter flyttkartongerna vara även idag, har faktiskt fortfarande ett par veckor på mig att packa och då jag redan packat en hel del så gör jag det med gott samvete.

Har sett filmen Australia idag, och den får helt klart godkänt, fina miljöer och duktiga skådespelare, men jag tyckte filmen var alldeles för utdragen, kan väl utan att avslöja för mycket av handlingen erkänna att jag trodde filmen var slut efter 1,5 timme, men då återstod drygt en timme och jag trodde filmen skulle vara slut flera gånger även under den timmen, men sammanfattningsvis så är Australia en helt klart sevärd film med en bra och tänkvärd story om hur livet var i Australien under andra världskriget.

Har precis ätit upp resterna från gårdagens grillning. Har en sambo som älskar att grilla och han älskar kött om inte ännu mer, jag kände dock att om vi för tredje dagen i rad skulle grilla igår så fick det bli fisk. Sagt och gjort, hittade ett recept i Santa Marias grillhäfte som jag fann i butiken och resultatet blev en måltid som smakade riktigt gott och det var inte sista gången vi grillade lax på detta vis kan jag lova. Här kommer receptet för den som är grillsugen:


CITRUSFISK I PAKET
4 portioner

800 g laxfilé, delad i 4 bitar
1 1/2 tsk salt
500 g färskpotatisar, tunt skivade
4 små morötter, skivade
4 vårlökar, strimlade
2 tomater klyftade
1 knippe färsk sparris
1 dl
Grill Oil Citrus
4 ark aluminiumfolie

TILLAGNING
Pensla lite grillolja på varje folieark. Fördela potatis, morot och lök på folien på en yta av 15x15 cm. Vik upp kanterna runt grönsakerna. Fördela 1 dl av grilloljan i de 4 paketen. Gnid in laxbitarna med saltet, lägg dem på grönsakerna, fördela tomatklyftorna och sparrisen runt fisken och vik ihop paketen. Lägg paketet på grillen i ca 20 minuter tills potatisen är mjuk. Servera med sallad. Paketen kan också tillagas i ugn, 200°C ca 25 min.

Jag delade laxbitarna på mitten och gjorde lite mindre foliepaket, tror dock att jag la i lite mer potatis och morötter än vad receptet säger, och använde cocktailtomater, men det är ju en smaksak...

SMAKLIG MÅLTID!!!

10 kommentarer:

Ingrid sa...

Tack för receptet, vad enkelt och gott.

~Livet i byn

mitt skärgårdsliv sa...

oj så gott det ser ut!! Tack för besöket på min blogg och kommentaren så att ja hitta till din blogg. Ska kika runt lite!

Ann-Louise sa...

Ha, ha vi trodde nog också att Tylösand var fint på sommaren...var jätteavundsjuk på de som hade husvagn.

Så gott det låter ditt recept och ganska smigigt att göra också. Vi grillar ofta men mest kött faktisky. Ska komma ihåg detta recept.

Kram och trevlig kväll & måndag.

Annas inspiration sa...

Lax är så gott :-)

Hoppas du har haft en kanonbra helg,
soffan ser skitsnygg ut!

kramar

kardemumma sa...

Vad gulligt att hälsa på hos mig!
Kramar C
God mat du visar!

homebylina sa...

Hej! vad roligt att du tittade in till mig så jag hittade dig =)Ja, barnen gillar lekstugan skarpt! Många fina bilder du visar =)Ha det gott! Kram Lina

Stjärnor & Champagne sa...

Oj vilken stor soffa, härligt...Det är väl skönt att inte göra något och bara ta det lungt. Har inte gjort så mycket här heller. Grillning är gott men det får inte bli för ofta. Älskar fisk, tack för tipset. Har kommit på att vi byter en hel del recept på alla bloggar, hihi.

Kram Anne

♥ Fyra årstider sa...

Lax var längesedan vi grillade..det gillar hela familjen..måste bli snart.
Kram Lotta

mariaemb. sa...

Åh, va gott det ser ut! Det där ska vi absolut prova här hemma. Äter alldeles för lite fisk så recept tas tacksamt emot.

Ha en fin start på veckan.
Kram Maria

VITA NYANSER sa...

Tack för din omtanke och råd om att ta det lugnt i återgången. det är så lätt att köra på när man börjar må bra. ska tänka på att ta det lugnt!

kram L-L