torsdag 28 oktober 2010

Rosa Torsdag...


Just nu läser jag Carolina Gynnings andra bok Ego Woman och äter gelehallon vilket känns passande denna torsdag då årets Rosa Bandet gala snart börjar på 3:an och avslutar årets insamling till Cancerfondens forskning mot bröstcancer...



















Rosa är en av mina favoritfärger på kläder förutom svart, vitt och marinblått och denna dimrosa stickade tröja med storpolo är det senaste tillskottet i garderoben, inhandlades i helgen på HM för 199 kr...

Oktober är den rosa månaden och ikväll är det dags för den årliga Rosa Bandet-galan, tycker insamlingen till Cancerfondens forskning mot bröstcancer är jätteviktig och har självklart skänkt pengar i min egen insamling här på bloggen där pengarna går direkt och avkortat in på Cancerfondens konto när man sms:ar BESEGRA 4033 till 72988, det kostar 50 kr. Gör det du också och hjälp till att rädda liv!!

Torsdagen har annars inte bjudit på så mycket utöver det vanligt vardagliga, en lunch på stan med pappa har varit dagens trevligaste stund, lammfärsbiffar intogs på en av lunchrestaurangerna i stan och det smakade riktigt gott. Annars tycker jag den här tiden på året när träden börjar tappa sina färgade löv och det regnar och är allmänt gråtrist ute nästan varje dag mest är en transportsträcka fram till första advent. Ser fram emot att få plocka fram adventsljusstakarna och åka till svärmor för den traditionsenliga första adventsmiddagen då vi bjuds på välsmakande kalkon.

Nu blir det Rosa Bandet galan och jag har laddat upp med näsdukar då det alltid brukar vara känslosamt när cancerdrabbade kvinnor berättar om hur sjukdom påverkat och förändrat livet både för dem själva och deras familjer.

Kramar Bella ♥

7 kommentarer:

♥Mitt Lilla Krypin♥ sa...

Hej Bella!

Vilken härlig polo!!! Älskar långa polos ;)

Önskar att jag hade TV3, hade gärna velat se Rosa Bandet galan....

Hoppas att du får en härlig kväll!

Kram Carolina

Johi sa...

Ja fy jag lipar :-( Så svårt att se mammor dö från sina små barn....

cecce sa...

Vilken fin tröja du köpt!! Gillas:-

Håller med dej om väderläget. Jag längtar också till advent även jag önskar jag kommit lite mer iordning här hemma.

Ska på mammografi i morgon. Rosabandet-insamlingen är verkligen viktig...

Hoppas du njuter av kvällen och gelehallonen:-)

Kramar

Carolines hemligheter sa...

Tänk vad fantastiskt att Sverige samlat in närmare 50 miljoner (såg bara slutet på galan), det visar verkligen vad vi tillsammans kan bidra med även om varje enskild insats inte behöver vara speciellt betungande eller stor! Tillsammans är man stark, det kanske får vara dagens sanning :-)

Hoppas att du får sova gott & får en fin fredag, kramar till dig!!!

MIN LYCKA ♥ sa...

Hej hej!!

Hur var carolina G bok? Är nyfiken på den och funderar på att köpa. Gillar att köpa böcker och ställa i bokhyllan, även om man bara läser dom 1 gång...;)

Vi har en hektisk, men dock rolig helg, framför oss...längtar, men först är det fredag, underbart;)

Kramar från mig!

Fröken Fräken sa...

Oj, den galan missade jag helt. Men jag ser ju inte särskilt myket på tv, så jag brukar missa det mesta! ;-D

Här är det också grått och hösttrist, men jag försöker muntra up mig med att leta ljusslingor som jag ska hänga upp överallt här hemma för att mysa till det.

millandante sa...

Såg inte galan igår men jag brukar också behöva näsdukar... den där j-a sjukdomen..=(

Önskar dig en riktigt skön helg Bella!!
KRAM