måndag 18 oktober 2010

Höstrusk...

 Här är tekannan som svärmor köpte till mig på IKEA i helgen, perfekt med en ny fräsch vit kanna nu när höstkylan gör att i alla fall jag värmer mig med en kopp te varje kväll....

Efter den senaste tidens fina höstdagar med sol och hyfsade temperaturer dagtid kändes det som om höstkylan med råkall och fuktig luft slog till med full styrka idag. Hade nog mer eller mindre förträngt att hösten inte bara är soliga dagar med hög klar luft och en natur som bjuder på vacker färgprakt i färgskalan gult, orange och rött, höst är ju tyvärr också den årstid där dagarna blir kortare och kortare och mörkret tar över efter den ljusa sommartiden. Tur det bara är drygt en månad kvar till advent... 

Jobb som vanligt, en trevlig spontanlunch på stan med goa E och ett besök på vårdcentralen, så har min dag sett ut. Det var dags för min B 12-spruta idag och jag fick träffa en trevlig sköterska som jag bara haft en gång innan, hon frågade varför jag tar mina sprutor så jag berättade om mina sjukdomar och hennes spontana reaktion var att det kan man inte tro när man ser dig, hon frågade också hur det påverkar mitt liv och när jag berättade om hur mitt liv ser ut med att jag jobbar mina 75 % och sen åker hem till sängen så såg jag ingen misstro i hennes ansikte, men förvåning... Förvåning som tog sig uttryck i att vi fortsatte prata en stund om hur jag trots allt försöker att göra så mycket som möjligt efter mina förutsättningar i livet, tänk vad lite det gör att någon tar sig två minuter och visar lite omtanke. Sen kan jag villigt erkänna att jag inte haft den minsta lust till att berätta om varken mitt liv eller min sjukdomssituation för ett par av de andra sköterskorna som jag fått sprutan utav tidigare, men idag stämde personkemin och jag kände mig bekväm i att berätta...

Hur har er start på veckan varit? Bra hoppas jag!! Nu blir det en lättsam avslutning på denna måndag, sista avsnittet av New York fruar får stå för underhållningen och så tror jag bestämt att jag ska äta upp resterna av helgens hallonpaj!

Kramar Bella ♥

6 kommentarer:

Mia sa...

Vilken snygg tekanna!!! (ska oxå införskaffa en likadan)

Underbart med människor som lyssnar och bryr sig!

Kram

LOTTAS HOME sa...

Hej vännen!
Vad du är duktig och kämpar trots dina jobbiga sjukdomar. Ert hus blir sååå fint. Slit inte för mycket bara, utan ta hand om dig!
Visst är det härligt med människor som bryr sig och tar sig tid att lyssna. Tyvärr är ju inte alla på rätt plats....
Hoppas att du får en fortsatt bra vecka, och vi får passa på att tända ljus, dricka te och mysa i höstrusket!
Kram Lotta

alegni sa...

jag blir alldeles varm inombords när jag tänker på sköterskan du berättade om. det krävs ju egentligen så litet för att skapa ett sådant förtroende, så varför händer det inte oftare? jag antar att svaret är stress. så himla trist att det ska vara så.
min vecka började med att jag träffade en ny bloggvän. nu hoppas jag att veckan fortsätter lika bra både för dig och mig :)
kram
ingela

Uh-huh-me.com - Nettan sa...

Fantastiskt när man träffar på en sån människa. Det handlar helt enkelt om att ta sig tid, engagera sig och förstå att vi är alla del av en stor gemenskap. Tyvärr händer det inte alltför ofta här i Sverige.

Hoppas att du haft en bra start på veckan! Kram

MIN LYCKA ♥ sa...

Tekannan är jättesnygg! Vill också ha;)

Gott när man hittar förtroende i en person så man känner sig bekväm i att berätta om ens privatliv.
Som du skriver, så gör man ju inte alltid det.

Min vecka är full av jobb med goa och glada barn. Men nu börjar den riktiga stressen för oss lärare...innan alla utvecklinssamtal drar igång. Alltid en tuff tid.

Snart är det advent ja! Himmel så fort tiden går!

Ha en go vecka och ta hand om dig Bella!

Helenas loggbok sa...

Vi har oxå rusk här, men ganska mysigt! Vad bra det kan kännas när man träffar på "rätt" människor. Själv har jag försökt prata tyska och boka tandläkartid för tandställning åt Wilma idag. Hade en förstående dam i luren som försökte förstå mig och det blev många fniss men till slut redde vi ut det och jag har fått en tid. Skam den som ger sig och det gäller att inte ge upp när man sladdar runt bland gamla glosor man en gång lärt sig!
Ha en skön tisdag!
Kramis
Helena