söndag 10 oktober 2010

Rosa, svart och lila...


Här ser ni en av IKEA:s höstnyheter, en badrumsskål som heter Yngaren, kostar 69 kr och finns i lilla och grått...

Visst finns det likheter med Iittalas klassiker, Marimekkoskålen...

3 lager med svart färg är nu målade på allt trä, både dubbelgaraget och maskinhallens golv används förtillfället som torkplats, imorgon fortsätter arbetet med taket, bl s så kommer plåtslagaren börjar med sitt arbete, nya hängrännor och stuprännor ska sättas upp och förhoppningsvis så är arbetet med taket färdigt i slutet på veckan...

Oktober är ju som bekant årets rosa månad och pengar samlas just nu in för fullt runt om i landet till forskningen av bröstcancer. Här på bloggen kan man skänka 50 kr genom att sms:a texten BESEGRA 4033 till 72988, pengarna går oavkortat till Cancerfonden.

Min oktobersöndag har annars gått i svart, och med svart syftar jag på färgen jag doppat min pensel i hela dagen. Allt trä är nu målat 3 gånger och det känns så skönt att det är färdigt. Hur min kropp kommer må imorgon är en annan sak... Både jag och sambon är helt slut denna söndagkväll efter en helg där vi inte gjort annat än grejat med olika saker till huset. Vi har fått gjort en hel del, det "enda" vi räknat med att hinna med som vi fått stryka på vår att göra-lista har varit monteringen av skjutdörrarna i vårt sovrum, men det får vi helt enkelt ta vid ett senare tillfälle, har de ouppackade lådorna från IKEA stått i hallen sen i våras så kan de gott stå nån vecka till...

Från rosa bandet via färgen svart vidare till kulören lila. Var inne på IKEA:s hemsida och kikade efter lite nyheter ikväll när jag hittade den lila skålen som ni ser ovan. Visst finns det likheter med Iittalas Marimekko-skål?!

Nu ska jag sluta sitta här och svamla, känner att bokstäver och ord mest hoppar omkring på skärmen för tillfället och att inlägget blir ganska osammanhängande, det är dags för sängen för min del, jag behöver sova, så jag säger go natt och önskar er en trevlig söndagkväll!

Kramar Bella ♥

6 kommentarer:

Anne-Lie sa...

Åh den rosa skålen vill ja ha, det får bli en tur till Ikea vid tillfälle när vi får en kombi. Vilken dröm att ha ett dubbelgarage!

alegni sa...

jisses, vad flitiga ni varit i helgen! jag lyfter på hatten för dig som orkat så mycket trots allt som plågar din kropp. hur mår du idag?
vad söt den nya ikeaskålen är. nästan finare än marimekkoskålen, som jag nästan tröttnat på vid det här laget (har ett 20-tal hemma)!
ha en fin ny vecka!
kram
ingela

ps. jag tycker att ni har gjort ett prima färgval :)

Mia ☆ sa...

Helt klart vissa likheter på skålarna! Hade faktiskt inte sett Ikeas tidigare =)

Skönt att fixa hemma, men jobbigt under tiden... Vi är precis klara med renoveringen av blivande bebisrummet och ska snart börja med vårt eget sovrum, puuuh =)

Ha en bra start på veckan, kram!

Lena S sa...

Va ni är duktiga. Det kommer bli jättefint när ni är klara.

Vilken fin skål. Jag vill egentligen ha marimekkoskålen men kan nu nöja mej med Ikeas.

Du har en award att "hämta" hos mej om du har lust.

Kram

Helenas loggbok sa...

Hoppas du mår bra idag efter allt du gjort i helgen. Ni verkar få så himla mycket gjort hela tiden, ni är så duktiga! Mysigt att ha mamma och pappa där som hjälpt till i helgen och få bli ompysslad med lite god "mamma mat".

Jag har aldrig köpt Kusmi te, men får det ofta när jag är hos kompisar. Det är jättegott, men jag har mina favvisar på tebutiken hemma i stan i Sverige.

Hoppas du får en bra start på veckan!
Kramar
Helena

Carolines hemligheter sa...

Vad duktiga ni är, hur skall ni fira när ni är klara?

Jag går nämligen hos en coach (sista gången idag faktiskt) och hon är alltid noga med att fråga hur jag skall fira när jag uppnått något bra, det tycker jag är en härlig inställning :-)

Hoppas att kroppen inte tog för mycket skada av ert mastodontpass igår och att din måndag varit skön, stor kram!!!