torsdag 21 oktober 2010

Behandlingsteamet dag 3 - Psykologsamtal

Ville nog inte riktigt tro på väderleksrapporten som spådde höstens först snö igår, men när jag kom ut från mitt psykologsamtal så hade det snöat...


Ett tunt vitt snötäcke hade lagt sig på marken vid lunchtid och den korta bilresan tillbaka till stan var ordentligt slirig då vägbanan förvandlats till rena isgatan...Höll på att göra en ordentlig vurpa när jag klev ur bilen på parkeringen, trampade på några hala höstlöv som gömde sig under snön med mina bruna stövlar som inte direkt är gjorda för snö och halka...

21 oktober blev dagen då höstens första snöfall drog in över den svenska Västkusten, inga stora mängder har kommit, men tillräckligt för att bilda ett tunt vitt täcke på marken. Först tyckte jag allt att det var lite väl tidigt, men ändå lite småmysigt och helt plötsligt så infann sig en längtan efter jul och allt som hör den till...

Har idag träffat psykolgen i Bedömningsteamet för det avslutande samtalet. Detta var det sista delmomentet inför morgondagens avslutande utvärdering där jag kommer sitta ner med arbetsterapeuten, sjukgymnasten, psykologen och samordnaren för att gå igenom vad dem kommit fram till angående min arbetsförmåga och vad de tror att jag skulle behöva för hjälp för att kunna må bättre.

Anade att psykologsamtalet skulle följa en ganska förutbestämd mall som används för alla patienter så jag försökte att inte fundera allt för mycket innan och mina aningar stämde så jag kunde inte göra så mycket mer än att svara på de frågeställningar som kom upp under samtalet och efter bästa förmåga försöka förklara min situation. Tyckte att det var relevanta frågor som ställdes och det var skönt att det fanns tillräckligt med tid så att man kunde få tala till punkt. Fick även göra två olika skattningstest. Mina sjukdomar påverkar mig ju på så sätt att jag alltid är trött och lever med ständig värk, men jag har inga problem med att jag är deprimerad eller har andra psykiska problem och det visade testerna tydligt och det känns bra då fokus förhoppningsvis nu kan läggas på att hitta behandlingar som kan hjälpa mig med det som är problemet, värken och tröttheten.

Är ordentligt trött efter ansträngningen det trots att blev att genomföra samtalet idag och det är med blandade känslor jag går och får min "dom" imorgon. Nu blir det vila resten av kvällen och när jag tittar ut genom fönstret ser jag att det börjat snöa igen, stora blöta snöflingor... Kanske dags att göra om headern här på bloggen :)

Kramar Bella  ♥

12 kommentarer:

MIN LYCKA ♥ sa...

Vi hoppas på det bästa Bella! Mys ordentligt i soffan och ta hand om dig själv! Vila och kura in dig i fliten och titta ut på megastora snöflingor (iallfall i Uddevalla kl 20 ikväll)

Kram Marika

LOTTAS HOME sa...

Hej vännen!
Stackars lilla dig vad du får gå igenom. Tänker på dig och hoppas det bästa för dig imorgon!
Här viner stormen för fullt runt knutarna, nästan lite otäckt.
Hoppas du får en skön kväll!
Kram Lotta

Lilla Vrån sa...

Det låter som en tuff dag, mycket som ska komma fram.
Hoppas att det blir lyckat i slutänden.
Här i norr har det inte kommit en snöflinga ännu...tänk att ni fick före oss, även om det inte brukar ligga kvar hos er särskilt länge:)
Kramar//Carina

milla sa...

Då fortsätter jag att hålla tummarna för dig imorgon!!!

Ja tänk att det blev alldeles vitt i våra trakter! Jag kände jullängtan precis som du och tände flera ljus framåt kvällen. Så mysigt!
Sov gott nu, så hoppas vi på det allra bästa för dig imorgon!!!!

STOR KRAM

cecce sa...

Hej!
Du får gå igenom mycket du. Verkar som du trots allt är nöjd med dagens möte och jag hoppas att det leder till något positivt för din del. Det är du så väl värd.
Finns det ingen medicin eller behandling som lindrar värken? Lite grand i alla fall. Jag kanske är okunnig i frågan men....?

Vi fick också snö igår kväll men den ligger inte kvar. Nu regnar och blåser det bara:-)

Lillan är något bättre idag, men långt i från frisk. Har spytt och haft ont i magen i tre dagar nu. Blir det inte någon förbättring får jag nog gå till doktorn i morgon. Hoppas på det bästa:-)

Ha det så bra och sköt om dej:-)

Kramar

Signe 1 sa...

Hej söta Bella! Usch jag lider med dig vännen vad du går igenom, men du verkar så stark!! Hoppas det går bra för dig idag! Tänker på dig!
Stora kramen Sofia

Pia Lotta sa...

Ta hand om dig! Nu är det ju fredagsmys! Ta du en hela helgen mys!!! Tänd ljus och käka något gott! Det är du värd!!
Kram på dig!

jessi sa...

Vad skönt att det kändes bra med samtalet. Nu håller vi tummarna för att du ska få mer hjälp med det du behöver hjälp med!!!!

Många helgkramar

Carolines hemligheter sa...

Vad skönt att samtalet gick bra igår, låter ju väldigt seriöst och omfattande med dessa tre steg du gått igenom nu under hösten!

Hoppas att du fick vila ut under kvällen och att du har en bra fredag, massa kramar till dig!

Annas inspiration sa...

Jag håller tummarna för dig!!
Skönt att få ett seriöst bemötande.

Hoppas du har en fin fredag
Många varma kramar!

MIN LYCKA ♥ sa...

Vill bara önska dig en mysig fredag!!! Kram

AnnLouise sa...

Hej gumman!
Åh vad jag hoppas att du fått ett positivt besked idag som kan ge dig lite ro och framtidstro. Håller tummarna.

Här är snö idag och nu har det fruset så det är glashalt, det gillar jag inte!
Längtar mest till våren redan ha, ha.

Kram och ha en skön helg!