onsdag 6 oktober 2010

Takbytet har börjat...

Så här såg vårt hus ut igår, inte är det är någon vacker trädgård vi har sedan dräneringen och påkopplingen av vatten och avlopp för några veckor sedan, men det får bli ett projekt till våren att återställa den...

Nu är det takbyte som gäller och byggnadsställningarna låg igår framför huset och väntade på att få bli uppsatta...

När jag kom hem efter jobbet nu på eftermiddagen hade sambon o D tagit ner alla gamla takpannor på framsidan och lagt ny papp och läkt...

Allt såg torrt och fint ut under det gamla taket så inga bjälkar eller annat behöver bytas och det är vi tacksamma för...

Klockan närmar sig 22 och det är snart dags för mig att säga go natt, men först ett kort inlägg här på bloggen. Det har varit en lång dag för sambon, strax efter sju i morse kom D och tillsammans har de idag byggt upp ställningarna, rivit ner taket på framsidan och lagt den nya pappen och läkten och som om inte 9 timmars arbete på taket räckte så fortsatte sambon sedan efter en snabb dusch till jobbet för arbete i butiken till klockan tio. Köpcentrat har kvällsöppet med bra erbjudanden i de flesta butiker så jag gissar att de haft fullt upp ikväll med shoppingglada kunder. Hade tänkt mig en tur ner, men insåg att jag helt enkelt inte orkade så det har blivit en lugn kväll framför Bonde söker Fru och favoriten Grey´s Anatomy istället.
 
Imorgon fortsätter arbetet med taket och det känns så skönt att vi får det på plats innan vintern och jag är evigt tacksam för att sambon orkar slita som han gör med allt här hemma när min ork inte räcker till för att vara så behjälplig som jag skulle vilja.

Nu säger jag go natt och hoppas ni alla haft en bra dag!

Kramar Bella ♥

8 kommentarer:

milla sa...

Jag var heller inte på kvällsöppet i år...
Oj vad ni grejar med huset, förstår att det både tar och ger kraft! Tänk när våren kommer...!:)

Hoppas du har en bra vecka!!!
Kram

MIN LYCKA ♥ sa...

Här händer det saker! Det är ju alltid fruktansvärt jobbigt när man är mitt i allt, men tänk så skönt när det är klart...för den dagen kommer ju:) Känns kanske långt bort;) Att vara "färdig" blir jag nog snart varse om alltid kommer kännas väldigt långt bort i ett begagnat hus...

Många kramar till dig. Marika

Linruz sa...

Ojoj ni grejjar och fixar vad kul.
Trädgården får ni ta tag i till våren sedan.
Kram på dig
Lina

alegni sa...

vilken fart de har när de jobbar! tänk om alla kunde jobba lika effektivt, vilken massa bekymmer vi skulle slippa då.
det var nog ett bra val att stanna hemma framför tv:n, bella. inget slår en lugn hemmakväll när man verkligen behöver det.
sköt om dig. kram
ingela

cecce sa...

Hej!
Den där chokladmässan hade jag gärna gått på...hm..kanske vore något!!:-)

Vilket fint hus ni har!! Å ännu finare kommer det bli med ett nytt tak. Huset påminner lite om mitt gamla som nu är ute till försäljning. Lite trist känns det, men som tur är trivs jag bra i min lägenhet även om den kräver en make-over så småningom.

Hoppas du har en fin torsdag...trots det trista vädret!

Kramar

Helenas loggbok sa...

Oj vilka stora projekt ni gör med ert hus. Men vad fint det blir och vad skönt när det är klart. Vi får hoppas på lite snö i vinter så blir trädgården ändå fin!

Många kramar
Helena

mitt skärgårdsliv sa...

Ni har haft många projekt kring huset, när allt är klart känns det nog bra. Att lämna projekt till våren känns ju till lika bra så har man nåt att planera under långa vintern! ha det bra!

Zandra sa...

Ni är ju så duktiga som jobbar och sliter på erat hem :-)
Allt slit och skit kommer vara värt de i slut ändan då du kan shoppa loss med inredning och allt små piff :-)
Hoppas ni får en härlig helg med inte enbart slit och jobb.
KRAMAR