söndag 17 oktober 2010

Produktiv helg...

Idag har jag äntligen tagit tag i våra fönster i vardagsrummet, första vändan med vitfärg har målats på allt trä på både insidan och emellan, kunde inte hålla mig utan visar er en bild ikväll även om det ska målas två varv till... (Tycker ni Ektorpsfåtöljerna ser konstiga ut så beror det på att klädseln är avtagen och ligger i tvättmaskinen, det är snyggt med vitt, men inte alltid det mest praktiska.)
Blev så nöjd över hur mycket det gjorde för helheltsintrycket för hela rummet när det bruna försvann, sen att det är målarfärg på glaset för att jag inte orkade marskeringstejpa åtta fönster med spröjs på in och utsidan är en annan sak... Tur det finns rakblad att ta bort färgen med när allt är klart!Det går åt mycket målarfärg här hemma för tillfället, samtidigt som jag målade våra fönster vita så rollade sambon våra mindre fina gröna och bruna garageluckor mörkgråa...

Till höger, bakom vattenslangen är det frigolit som målats grå, vattenhydroforen har klätts in för att klara vinternkylan, även om vi numera har kommunalt vatten så har vi fortfarande kvar den egna brunnen så vi kan använda det vattnet till att tvätta bilar och vattna med i trädgården...

Här är en bild ifrån pannrummet där pellets och verförvaring gjorts iordning i helgen, ett ton pellets (52 säckar) fick plats liksom 2 kubik ved. Skönt att kunna bära in ordentligt när man väl gör det, för inte är det så vidare värst roligt att göra det även om det är nödvändigt för att man ska kunna ha det varmt och skönt inne nu när höstkylan kommit för att stanna...

Blev ändrade planer för grunden som målades svart till slut efter lite velande med färgvalet, när vi markfyllt ordentligt efter dräneringen kommer det att ligga grus nästan upp till fönsterbläcken och sen ska en riktig trappa byggas till våren så även om det ser mörk ut nu så kommer det att dämpas. Vi har också bestämt oss för att dörren och alla fönster ska målas vita när tid och ork finns...

Imorse unnade vi oss en rejäl sovmorgon och åt inte frukost förrän efter elva, riktigt skönt att inte behöva kliva upp efter att ha blivit väckt av varken väckarklockans gälla ringsignal eller igångsatta larm. Kan blir så galet sugen på skivbar leverpastej när jag inte ätit det på ett tag så det fick det bli på mina frukostmackor denna oktober söndag där solen visat sig hela dagen. Det känns att det är en helt annan kyla ute nu jämfört med för bara ett par veckor sedan även om temperaturerna stiger dagtid när solen värmer på.

Även denna helg har bara rusat iväg och jag tycker inte det är länge sedan jag satt framför förra veckans avsnitt av Ensam Mamma och bloggade, snart är även denna veckas program slut och ännu en helgledighet har passerat. I veckan som kommer ska jag träffa psykologen i bedömningsteamet och ha mitt slutmöte där jag får mitt utlåtande av alla i teamet. Skriver mer om detta i slutet på veckan, nu ska jag avsluta helgen med att läsa några sidor i Denise Rudbergs senaste bok!!

Kramar Bella ♥

11 kommentarer:

MIN LYCKA ♥ sa...

Jättemysigt och fint vardagsrum ni har! Det blir så stor skillnad när man målar vitt. Ljust och fräscht.

Utsidan kommer bli toppen. Gillar den svarta grunden till svart tegel. Hänger ihop bra.

Härligt med en produktiv helg. Man kan med gott samvete sova på natten då;) Tycker er dränering var snabbt "överstökad".


Ha en go kväll och hoppas nästa vecka blir en bra vecka!

Nu är det sängen som hägrar! Kram Bella!

Linda A. Nilsson sa...

Hej.

Hoppas att det går bra med utlåtandet, ska själv till läkaren på tisdag och få min dom. Erat hem ser jätte fint ut, det verkar som att ni jobbar mycket på det. Kul att du hörde av dig, det uppskattar jag oerhört mycket. Tyvärr är det ju så när man mår dåligt att "kompisar" drar sig undan, men mycket beror nog på att dom inte vet vad dom ska göra eller säga. Därför håller dom sig borta och vet inte hur mycket ett "Hej" betyder. Men jag hoppas verkligen att du kommer må bättre snart. Tänker på dig.

Kramar/Linda

milla sa...

Så mysigt ni har Bella!!!!
Ja den där vita färgen är magisk, den gör verkligen skillnad!

Tänker på dig i veckan och håller alla tummar!!!

Kram:)

HOUSE of ADELA sa...

Håller med dig, vit färg gör under, en magisk färg man inte kan vara utan;) Så fint det blir!=)

Kram
Adela

alegni sa...

vilken massa ni hunnit med, vännen! tänk om alla arbetade lika effektivt som ni!
bra att kunna använda vatten ur egen brun till biltvätt och trädgård. det känns verkligen som slöseri att använda kommunalt vatten till sådant.
jag tycker det blev snyggt med svart grund, och vilken skillnad i vardagsrummet när det bruna kom bort!
ha en fin vecka och ta det lite lugnt mellan varven.
kram
ingela

vitagavlar.blogspot.com sa...

Wow, vilken ordning! Drömgarage! Vi har oxå målat fönstrena i vardagsrummet vita, hade inte råd att byta alla...
Jag tycker det blev jättesnyggt med svart grund! I vårt område har en del brutit av sitt röda tegel med mörkgrå trädetaljer och dörr/fönster och det är himla fint! Modernt!
Vad duktiga ni har varit och fått gjort så mycket i helgen!
Ha en fin vecka!
Stor kram från Lisa i Kungälv

Helenas loggbok sa...

Vilket fint vardagsrum ni har! Vit färg gör underverk på det mesta! Vad fint det blivit i källaren oxå!
Håller tummarna för dig när du ska träffa teamet senare i veckan!
Stor kram
Helena

Camilla sa...

Så fint det blev med fönstren! Stor skillnad lite färg kan göra :-)

Fortsatt trevlig måndag! /Camilla

Pisan sa...

Vilket fin vardagsrum ni har! Tänkte göra lite reklam; jag har en tävling/utlottning på min blogg. Välkommen att tävla om du gillar priset :-)Ha en fin måndag! Kram!

Lilla Vrån sa...

Vad snyggt det blev med fönstren, tänk vad lite färg kan göra mycket:)
Förstår att det måste vara ett jättejobb att måla spröjsade fönster.
Vilket fint hus ni har!!

Kram/Carina

♥Mitt Lilla Krypin♥ sa...

Hej Bella!

Så duktiga ni har varit :) Och så fint allt blev :)

Hoppas att du får en härlig vecka!

Kram Carolina!