fredag 8 oktober 2010

Fredagshäng i soffan med färgvalsbryderi...

På Hem & Villa-mässan kunde man bl a hitta den här sköna hängstolen som fanns hos utsällaren Svenska Moderådet, tänk att få sitta i den på en pläd framför brasan mörka höstkvällar med en god bok i handen...Teamat för årets mässa var "Hitta hem" där det personliga hemmet med trädetaljer var i fokus. Enligt tidningen Amelia som besökt mässan "ska vi inte ha samma lika utan hitta en personlig stil där vi blandar det senaste med det vi hittar i mormors gömmor och på loppis. Trärent och beige/grått med pigga kulörer framförallt i turkost och duvblått, gärna puderfärger med svärta."

"Skippa de dyra träslagen och tänk plywood och mdf. Glöm det högblanka och satsa på en matt finish. Saknar du inspiration? Tänk på Hedvig med kompisen ugglan Helge i barnprogrammet ”Från A – Ö”! (Bilder lånade från Amelia)

Heminredningen i vårt hem ligger som jag skrev igår på is då vi fokuserar på att få färdigt våra lite större projekt ute. Arbetet med taket går framåt och idag har sambon o D börjat riva på baksidan, vindskivor har tagits ner liksom träpanelen på utbyggnaden. I helgen ska vi måla allt nytt trä som ska sättas upp på måndag. Vi åkte ner till färgbutiken nu ikväll för att köpa färg till träpanelen, vindskivor och till grunden, var helt överens när vi lämnade hemmet, men insåg när vi kom ner till affären att vi nog inte alls hade koll på vad vi ville ha för kulör. Vi är väl lite tveksamma till allt det blåa på huset, inte riktigt vår stil, men då både ytterdörr och alla fönster liksom grunden är blå så kan vi inte undvika att ta hänsyn till det i vårt färgval. Det slutade med att vi fick med oss två provburkar hem och just nu sitter med var sin laptop i knät och försöker komma fram till vilken vi ska välja. Tips och ideér mottages tacksamt då vi måste köpa färgen direkt imorgon när affären öppnar för att hinna med tre strykningar under helgen.


Här ser ni baksidan på huset, taket kommer bli svart och jag tror vi kommit fram till att vindskivorna ska vara svarta...Den blåa skorstenen ska kläs i svart plåt,alla hängrännor och stuprör blir också svarta så frågan är vad vi ska ha för färg på träpanelen som idag är röd, vi funderar på svart, vad tror ni? Blir det för mörkt??

Nästa färgbryderi är färgen på husgrunden, den är idag blå som ni ser till höger, till vänster har vi provmålat med en ljusgrå och en svart. Vad ska vi välja??

Är som sagt lite svårt att hitta rätt färg då ingen känns självklart, vi vill ju inte ha ett hus som ser ut som Villa Villerkulla, men vill ha bort den blåa grunden då vi tycker det är en lite väl skrikig färg. Min dröm är att slamma huset så att det blir ljusgrått och sen måla alla fönster och dörrar vita och ha en mörk grund i antrasit till det... Nu är detta inget alternativ för tillfället, men färgvalen måste göras till imorgon så alla synpunkter och ideér mottages tacksamt!!

Önskar er alla en riktigt trevlig fredagkväll och helg!!

Kramar Bella  ♥

8 kommentarer:

Linruz sa...

Jag röstar nog på den svarta...
Kram kram Lina

MIN LYCKA ♥ sa...

Det är praktiskt med tegelhus, men alltid svårt när man ska välja färger ock stora val som man får "dras" med länge...Jag tror att ni kommer att få hjälpa mig i framtiden också, vi har också köpte ett tegelhus, men dock vitt tegel och grå grund.

Japp, det blev ett par spinningskor. Bra med lite rabatt, är ju väldans dyrt. Jag har cyklat i ca 3 år och kände att det var dags att lägga pengar på ett par "riktiga" skor. Men har dragit mig för det, pga priset.

Torp var verkligen hysteriskt!!! Men det är det ju mer än ofta...

Ha en skön helg!!!! Många kramar

Unknown sa...

Efter att ha sett provmålningen på husgrunden, så röstar jag på det gråa. Det blir lite för mörkt med svart.
Träpanelen däremot skulle jag låtit måla svart, blir mer enhetligt då.
Men...smaken är som baken;) Hoppas ni har kommit fram till något när ni fått sova på saken:)

Ha en riktigt bra dag!!
Kramar

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Så himla svårt, hoppas ni vaknade och visste imorse... Träpanelen skulle jag nog måla svart, sen har jag suttit och kollat grunden. La handen över halva, och det svarta ser bäst ut. Men det kanske blir väldigt mörkt, det här blir ett svårt val. Ni får gå på magkänsla.
Kramar
AnnaMaria

LOTTAS HOME sa...

Hej vännen!
Vilka svåra val.
Jag hade valt grå grund, och kanske grå eller svart på panelen.
Det kommer blir bra vilket ni än väljer, lycka till!
Nu ska vi ut och vittja tinor, hoppas få lite fler humrar.
Ha en bra dag!
Kram Lotta

Johi sa...

Oj, nu är jag säkert redan för sent ute, ni väljer säkert det rätta. Jag håller med om att det är lite klurigt med färgval...alltid svårt när man har ett färdigt hus som man liksom ska förändra... Jag hade mkt hellre byggt ett helt nytt till oss så man hade kunnat välja grundlösningarna själv.

Men tänk om ni putsar fasaden....så fint! Jag tror ni ska köra på det svarta....eller om man bryter av med typ blyertsgrått???

Kram

Fröken Fräken sa...

Jag tycker att det ser ut som gammalt tegel på huset? Kan det stämma? I så fall tycker jag att ni verkligen ska behålla det! Jag tycker att det blir finast med ljusgrått som matchar fogarna i teglet, svart blir nog för kompakt och för "dystert". Grått kommer att komplettera teglet fint!
..och puderfärger med lite svärta är min melodi!!

marie sa...

Vilken härlig hängstol, en sån skulle jag vilja ha på min altan!!

Jag bor också i ett rött tegelhus, skulle vilja måla det i ngn annan färg, men mannen är realistisk och tycker att det är jättebra med ett underhållsfritt hus... och han har väl rätt...
Ha en fin kväll! kram!