måndag 25 oktober 2010

Ny skorsten och måndagsglamour...


Plåtslagarna blev klara med sitt arbete i fredags och vår blåa skorsten är ett minne blått...


Nu är det "bara" alla fönster kvar som ska målas, men det får bli ett jobb till våren, det är för kallt och fuktigt ute för att resultatet ska bli bra nu och ny trappa kan vi inte bygga förrän marken satt sig så framöver får vi koncentrera oss på att fortsätta renoveringen invändigt...

Det varnades för blixthalka i den här delen av landet imorse och nog var det halt på vägarna, var glad att sambon hann byta däck på min bil igår kväll, känns bättre att rulla runt på vinterdäck när iskristallerna blänker på vägbanan än odubbade sommardäck. Nu är det bara lite glykol i kylaren som saknas så är bilen redo för vintern. Med tanke på hur lång och kall förra årets vinter var så känns de som en bra idé att vinterrusta garderoben med ett par varma och rejäla vinterkängor. Har inte hittat några som fallit mig i smaken ännu, men jag får leta vidare och förhoppningsvis så dröjer det ytterligare några veckor innan den riktigt vinterkylan kommer och varmare kängor behövs.

Ikväll är Maria Montazami och de andra Hollywoodfruarna tillbaka och kommer i alla fall att förgylla min måndag med lite glamour och flärd kl 21, men först kvällens Sommarpratarna där bl a Lena Philipsson, Ulf Malmros och Tina Nordström samtalar kring sina sommar-program, kan nog bli ett ganska intressant samtal då även en proffesor och psykolog kommer medverka i kvällens program.

Hoppas ni alla haft en bra start på veckan och ni får en mysig måndagkväll!

Kramar Bella ♥

11 kommentarer:

Sjabbig men chic sa...

Ser bra ut det där. Här har det varit precis blixthalt ikväll.

Kram Lisa

Marie sa...

Vad bra det blev, både med skorstenen och takpannorna!
Har precis tittat på "sommarpratarna" ett bra program tycker jag, intressanta samtal, trevligt och avslappnat.

Mina vinterkängor som jag nyss köpt känns alldeles för små ;(
har de på mig på kvällarna inomhus för att försöka gå in dem o göra dem lite större... men jag vet inte, få se hur det går?!

Ha en fortsatt fin vecka, kram!

millandante sa...

Härligt att det är färdigt!!

Var ute nu i eftermiddas och kikade på vinterskor till både mig och dottern, men vi åkte hem utan just det. Får leva på de gamla lite till, men de är INTE vackra...:/

Kram!:)

Ann-Louise sa...

Huset blir bara finare och finare och ökar i värde. Att ni orkar, här hemma händer inget alls...

Hur känns det nu då när det gått några dagar sen utlåtandet. Har du funnit något ljus i din situation eller ligger allt i vårdcentralens händer nu?

Nu är min bil också utrustad med vinterdäck! Nån hade försök sno våra däck med fina fälgar, men låsbultar stoppade dem men de gjorde stor skada så därför var det lite bök...tänk att man aldrig kan få ha något ifred! Men nu känns det lite säkrare att köta och jag är glad att jag har en stor bil denna tid på året!

Jag missade tyvärr Hollywoodsfrur idag men får kolla på webben tror jag, de är ju så roliga ;-)

Kram och sköt om dig!

LOTTAS HOME sa...

Hej vännen!
Det är jobb och jobb med hus, men visst är det roligt också. (Särskilt när det är klart och man får inreda, fniss.)
Hoppas att din vecka börjat ok!?
Dax att klä sig varmt och ge sig ut i höstkylan till dagis & jobb...
Ha en fin dag vännnen!
Kram Lotta

Signe 1 sa...

hej vännen!!
ja herregud, hollywoodfruar!;-) den där isabel adrian var ju ödmjuk, not!! hon var ju med i robinson för nåra år sen, men det vill hon väl inte förknippas med idag....hehe.

skönt att det är klart nu!:-)

hoppas allt är bra med dig!

kraam s.

Mia ☆ sa...

Vad fint hus ni har! Vi har haft tokhalt nu i två dagar, igår halkade jag mig fram här ute på gården är jag skulle till tvättstugan =)

Ha en mysig tisdag, kram!

Helenas loggbok sa...

Tack gulliga du för dina kommentarer hos mig!

Har läst ifatt på din blogg då jag inte varit inne på datorn på flera dagar när vi haft gäster.

Håller tummarna för att det kommer ordna sig för dig med allt. Visst är det så att man måste vara "frisk för att kunna vara sjuk". Man måste ha vassa armbågar och inte dra sig för att tjata och vara lite jobbig. Trist!

Vilken fantastisk fin lägenhet ni hade tidigare. Kul att få se bilder från den! Men visst är det skillnad att bo i hus, om man gillar det. Att bara kunna öppna dörren och gå ut och ha en egen liten plätt utanför.

Ska köpa Denise senaste bok nästa vecka när jag är i Sverige. Jag gillar ju hennes andra böcker.

Hoppas du har en bra dag!
KRamar
Helena

alegni sa...

vilken kanonfin lägenhet ni hade tidigare! ska bli roligt att få se bilder inifrån huset så småningom, för bra smak har ni ju helt klart.
skönt att ha utsidan klar så där långt nu innan det blir vinter och kallt. om du visste hur mycket jag avksyr halka, köld och snö. men det är bara att stå ut! önskar jag kunde ha följt med imorse när jag skjutsade min morbror och hans fru till egyptenflyget...
kram
ingela

Camilla sa...

Hej vännen och tack för din hälsning! Alltid lika roligt att höra ifrån dej:)

Va fint det blev med ny skorsten - men jag är så nyfiken huset inuti...:)

Dessa Hollywood fruar har jag ingen koll på - vi har inte kanalen så jag har missat detta helt och hållet. Verkar som alla utom jag i bloggvärlden följer dessa fruar:)

Hoppas du är ok? Stor varm kram till dej!

cecce sa...

Vad fint ert hus har blivit!!
Måste va skönt att ha dräneringen gjord.

Det där med vinterdäck måste jag fixa. Är rädd jag kommer bli överraskad en morgon. Usch, det jobbigaste med vinter tycker jag. Halka och snö på vägarna....

Hoppas du har en angenäm tidagskväll!
Kramar