torsdag 21 april 2011

Välkommen Bella III...


Härligt väder denna skärtorsdag när vi vid lunchtid hämtade hem nya båten...



Perfekt att kunna dra båten efter den egna bilen och slippa både lastbilstransporter och hjälp av traktorer för att kunna flytta båten...





Efter nästan tre timmar i 30-40/km i timmen på slingriga 70-vägar så var vår nya pärla hemma...



Längst bak i båten på solbädden kommer i alla fall jag att bosätta mig i sommar när solen skiner och det är sköna sommartemperaturer ute...



Hmmm... Funderade på att skruva ner den här skylten innan sambon såg den :) men vår uppmärksamma granne upplyste sambon om dess exsistens, så det väl bara att lyssna på kaptens order i sommar?!!



Smidiga bord finns på båda sidor i båten att fäll upp när det vankas mat...

Nere i båten finns ett litet kök, liten toalett och plats för två att sova, brydde mig inte om att ta några kort där nere då vi tagit bort alla dynor och gardiner för att kunna städa och tanken är att sy nya gardiner och ev försöka färga tyget på dynorna som idag är gröna...



Båten ska bottenmålas, vaxas och poleras innan sjösättningen om ett par veckor...
Så var då den för oss nya båten hemma och "bara" vårrustningen kvar innan vi är redo för ännu en sommar på havet. Längtar galet mycket efter att få höra vågskvalp och känna havsluft när det är så här underbart vårväder med sol och sommartemperaturer. Påskhelgen är här och det blir fyra dagars ledigt för både mig och sambon, imorgon åker vi hem till mina föräldrar på påsklunch och resten av helgen kommer det bli till att fixa här hemma, husgrunden och fönster ska målas, det ska markfyllas efter dräneringen och känner jag sambon rätt blir det nog en del pyssel med båten också för hans del. Vi är båda jättenöjda med båten som ska heta Bella III då det känns som en alldeles lagom stor båt för oss just nu!!

Skärtorsdagskvällen kommer tillbringas här hemma i lugn och ro och jag vill avsluta dagens inlägg med att önska Er alla en riktigt trevlig påskhelg!

Kramar Bella ♥

7 kommentarer:

Katrin - mamma till Leo sa...

Wow vilken båt!

Hoppas ni får en trevlig påsk nu med allt ni planerat =)

millandante sa...

Åh Bella, jag har inte bloggat på några dagar och missat det glädjande beskedet från F-kassan, GRATTIS!!!! Sååå skönt att det var värt allt ditt slit och att du nu har det svart på vitt! Grattis!!
Grattis igen till nya båten också, den är jättefin!!!!
Önskar dig och sambon en riktigt fin påskhelg!!
KRAM

mitt skärgårdsliv sa...

Er nya båt är så fin! Den kommer ni garanterat att trivas i :) Ha en bra dag!

alegni sa...

den nya båten är verkligen inte fy skam den heller! ni kommer att få många sköna stunder med den i sommar, det är jag övertygad om.
en din påskhelg till er med!
kram
ingela

MIN LYCKA ♥ sa...

Den ser toppenfin ut! Tänk vilken mysig sommar ni kommer att ha, nu hoppas vi på mycket sol ända fram till september!

Glad Påsk! Kram

Lena S sa...

Vilken fin båt.

Glad Påsk till dej!

Kramis

Monkan sa...

Grattis till nya fina båten, där kommer ni få många fina färder i sommar det kan jag lova !
Själv kajkar vi runt i en apsnabb öppen plastbåt lastad med nät :)
kram monika